Top 15: Beste modescholen ter wereld

Met een perfect gevoel voor mode, een elegantie waar menig vrouw van droomt (sinds het moment dat je de hakken van mama kon dragen) en een nodige hoeveelheid creativiteit in het bloed, zou een modeopleiding perfect bij menig Glamourlander passen. Want zelfs als je denkt dat je alles toch echt al weet, valt er nog wat bij te leren. Mocht je naast de wekelijkse borrels op de tennisclub, de nodige shopdagen en manicureafspraken nog tijd en zin hebben in een nieuwe uitdaging is een opleiding wellicht zo slecht nog niet.

 

Glamourland Legally Blonde

Foto: Legally Blonde

 

Met jouw nieuwe skills kun je het Chanel jurkje van vorig kwartaal omtoveren tot een nieuwe top in de shape van komend modeseizoen. Zo weet je zeker dat de buurvrouw op haar tuinfeest niet in dezelfde outfit staat te bubbelen. Of wat dacht je van een leuk rokje voor Fifi?Jawel! Zo kunnen jullie samen in hetzelfde pakje naar de polo. Neen, modeopleidingen zijn niet voor plebs. Tenminste, als je voor de juiste scholen kiest uiteraard. Glamourland ging direct voor jullie op onderzoek uit en selecteerde de 15 beste modescholen ter wereld. Criteria: sterke docenten die kennis hebben van de nieuwste veranderingen binnen de mode, met daarbij de geschiedenis van mode in hun hart en de kracht om dit zonder al te veel moeite en met de juiste instrumenten aan jullie over te dragen. Verjonging was nog nooit zo makkelijk, in één klap weer student!

 

Top 15 ’s werelds beste modescholen:

1. Central Saint Martin’s (Londen)
2. London College of Fashion (Londen)
3. Koninklijke Academie van Schone Kunsten (Antwerpen)
4. Fashion Institute of Technology (New York)
5. Bunka Fashion College (Tokyo)
6. Intituto Maragoni (Milaan)
7. ESMOD (Parijs)
8. Ecole de la Chambre Syndicale (Parijs)
9. La Cambre (Brussel)
10. Pratt Institute (Brooklyn)
11. Savannah College of Art and Design (Savannah en Atlanta)
12. Hogeschool – Amsterdam Universiteit (Departement: Toegepaste Wetenschappen) Amsterdam
13. Polimoda (Firenze)
14. Universiteit van Toegepaste Wetenschappen (Wenen)
15. Hong Kong Raffles School (Hong Kong)

 

Glamourland docent

Foto: Tumblr

 

Mocht het je nou niet zo makkelijk afgaan, je kan altijd nog bijles vragen aan die ene goddelijke student. Met een flesje bubbels erbij zijn die arme zielen al tevree. ;-)