Top 10: Zo verdienen de celebs hun schnabbels

Stop je een BN’er in je commercial, dan is succes in de meeste gevallen gegarandeerd en laten zij nou ook net niet vies zijn van een leuke schnabbel. Helaas hebben we in Nederland niet de budgetten, die ze in veel andere landen wel hebben, en is er een happy few die hier echt hun slag kunnen slaan. Daarentegen kan het ‘gewone volk’ door reclame een BN’er worden, zoals Harry Piekema, die we allemaal van de Albert Heijn-reclames kennen. Hij kan er zeker van rondkomen, aangezien AH ook zijn Swiebertje-effect heeft af moeten kopen.

 

Internationaal gezien wordt er veel dieper in de buidel getast en kun je na één campagne al binnen zijn, als je dat al nog niet was. Wij van Glamourland duiken in het lijstje van de meest betaalde celebs in de reclamewereld.

 

Glamourland AH

Foto: Albert Heijn

 

Op de tiende plaats prijkt Brad Pitt, die voor zijn campagne voor Chanel 7 miljoen Dollar mocht opstrijken. Hij was de eerste man, die gekoppeld werd aan het iconische merk Chanel. Met een ellenlange monoloog, waar geen mens wat van begreep was hij voer voor zeer veel spoofs, wat Chanel ook geen windeieren gelegd zal hebben. Mevrouw Pitt, oftewel Angela Jolie deed het al wat beter en tekende een contract van 10 miljoen dollar om vervolgens voor een periode het gezicht te worden van Louis Vuitton. Het geld gelijk uitgeven werd een hele klus, aangezien de eerste foto’s werden geschoten in idyllisch Cambodja, waar zij voor haar gage het hele land had kunnen kopen.

 

Glamourland Bradd Pitt Chanel

Foto: Chanel

 

Dat niet iedereen enorm bekend hoeft te zijn om in dit lijstje voor te komen, bewijst Jared Fogle. Hij ontving voor de promotie van een sandwich die hem 125 kilo lichter maakte een bedrag van 15 miljoen van Subway. Hij is na de campagne 150 kilo aangekomen van alle lekkernijen die hij zich vervolgens kon permitteren.

 

Glamourland Jared Fogle

Foto: Subway

 

T-Mobile had 20 miljoen dollar over voor het mooie koppie van Catherine Zeta-Jones. Al hoewel ze aan het eind van haar contract vervangen werd, is ze zijdelings wel betrokken gebleven bij T-mobile.

 

Jay Z is niet de enige rapper die lucratieve deals sluit met reclamebureaus, maar wel één van de hoogst betaalde. Hij verbond zich aan Samsung, ter promotie van de Galaxy mobiele telefoon. Het mes sneed voor hem ook nog eens aan twee kanten, toen Samsung ook een promotionele duit in het zakje deed voor zijn album, Magna Carta Holy Grail.

 

Glamourland Jay Z Samsung

Foto: Samsung

 

Op de vijfde plaats vinden we Beyoncé voor Pepsi. Ze was al langer verbonden aan het merk, maar met een nieuw contract sleepte ze maar liefst 50 miljoen binnen. Ze is met haar man Jay, dus sowieso een stuk beter bezig dan de Pittjes. Haar gezicht was te zien op de blikjes van Pepsi en in de supermarkten waren levensgrote Beyoncés van karton te aanschouwen.

 

Glamourland Beyoncé Pepsi

Foto: Pepsi

 

50 cent kreeg meer dan 50 cent voor zijn campagne voor Reebok. Om precies te zijn waren dat 160 miljoen muntstukken van 50 cent. Hij ‘kreeg’ zijn eigen schoen, G-Unit, welke in aantallen van miljoenen over de toonbank gingen en hem dus die nodige grijpstuivers opleverden.

 

Glamourland 50 cent Reebok

Foto: Reebok

 

Dat ook sporters het gezicht kunnen zijn voor een goed betaalde campagne weten we in Nederland ook. Bij ons hebben Cruijff, Louis van Gaal, Sven Kramer en vele anderen al hun naam gegeven aan een product of instantie. Geen van deze sportievelingen zal waarschijnlijk het bedrag van 90 miljoen hebben gekregen, dat basketballer LeBron James heeft gekregen van Nike. Hij werd voor dit bedrag wel geclaimd voor 7 jaren. Een tandje er bij voor Tiger Woods, wederom voor Nike. Hij werd met open armen ontvangen voor 100 miljoen, voor slechts vijf jaar.

 

Glamourland-Tiger-Woods-Nike

Foto: Nike

 

Er kan er maar een de eerste zijn en dat is Mr. Commercial himself, David Beckham. Door zijn oneindig vele schnabbels, zijn we even uit het oog verloren waarmee hij ook al weer bekend is geworden. Beckham is een merk op zich geworden. Adidas zag wel wat in Beckham en gaf hem het recordbedrag van 160 miljoen dollar.

 

Glamourland David Beckham Adidas

Foto: Adidas

 

Wij van Glamourland missen één naam in het lijstje, namelijk die van de Nespressoman George Clooney. Kennelijk heeft hij het minder goed aangepakt, of zich te bescheiden opgesteld. Maar ook voor het bedrag dat hij heeft gekregen willen wij best wel de nieuwe Nespressoman worden. Wil jij als bekende Nederlander ook in aanmerking komen voor een gage met een aantal nullen middels reclame, dan kun je het beste aankloppen bij Unilever. Zij hebben in Nederland het grootste budget.