Top 10: ’s Werelds duurste schoeisel

Mooie schoenen, the more the merrier. Maar als je denkt dat een paar Loubies al best prijzig is, kijk dan eens naar deze (letterlijke) juweeltjes… Wij van Glamourland zijn nu al fan!

 

10. Eternal Diamond Stiletto

Glamourland-duurste-Stilettos

Foto: House of Borgezie

 

Deze beauties zijn van de hand van House of Borgezie in samenwerking met Britse juwelier Christopher Michael Shellis. Ze zijn gemaakt van goud, met 2.200 briljant gesneden diamanten, in totaal goed voor 30 karaat. Mét voetbed-kussentjes, om de voeten te ontlasten, dat dan ook wel weer. Er is maar liefst drie jaren aan de stiletto gewerkt. Daarnaast hoort er bij dit gouden muiltje een garantie van, jawel, duizend jaar! Voor als een diamantje of twee los zou komen. De prijs? €190.000,-.

 

9. Diamond Dream Stiletto

Stuart Weitzman. Deze schoenenontwerper zal je nog wel een paar keer tegenkomen in deze lijst. Dit paar is bezet met 1420 Kwiat diamanten. Als diamanten onze beste vrienden zijn, zou dit paar de stoute droom zijn van Marilyn Monroe. De schade is €440.000,-.

 

8. Retro Rose Pumps

Glamourland-Stuart

Foto: Retro Rose Pumps

 

Deze klassieke op de 1940’s geïnspireerde T-strap pumps, zijn bezet met een roos opgebouwd uit 1.800 kleurloze Kwiat diamanten. Op de afwerking van de band en de gesp zitten nog eens 400 diamanten. Tijdens de 2008 Oscars weigerde scenarioschrijver Diablo Cody ze te dragen, omdat ze het een goedkope publiciteitsstunt vond. We zouden maar al te graag in haar schoenen hebben gestaan, die avond dan. Kosten €880.000,-.

 

7. Platinum Guild Stiletto

Deze sandalen, wederom van de hand van Stuart Weitzman, zijn gemaakt van platina. De peervormige diamanten zijn eraf te halen zodat je ze ook los als juwelen kan dragen. Verder zitten er maar liefst 464 Kwiat diamanten in verwerkt. Mexicaanse actrice Laura Harring droeg ze in 2002 tijdens de Oscaruitreiking en werd vergezeld door drie bodyguards. Niet voor haarzelf, maar voor haar schoenen. Quanta costa? €961.000,-.

 

6. Ruby Stiletto

Ruby-Stiletto-Glamourland

Foto: Ruby Stiletto

 

Daar is de beste man weer, Stuart Weitzman creëerde deze robijnen sensatie. Rode satijnen bekleding, platina ingelegd met 642 Burma robijnen, totaal 123.33 karaat. Deze rode droom kost slechts €1.412.000,-.

 

5. Cinderella Slipper

Geshockeerd dat de naam Stuart Weitzman weer voorbij komt? Wij niet. Hij heeft deze schoen gebaseerd op het glazen muiltje van Assepoester. Geen glas, maar wel 565 Kwiat diamanten op Italiaans goud leer. Ze zal zich wel twee keer bedenken om er eentje te verliezen, aangezien ze €1.765.000,- waard zijn.

 

4. Tanzanite Stiletto

Glamourland-Tanzanite-Stiletto

Foto: Tanzanite Stiletto

 

Voor de een-na-laatste keer, ontwerper Stuart Weitzman. Hij werkte ditmaal samen met juwelier Eddie Le Vian. Deze zilverkleurige schoen is bezet met maar liefst 185 karaat aan zeer zeldzame edelsteen tanzaniet, 28 karaat aan diamanten op de voorste band, 16 karaat diamanten op de enkelband, plus de hakken die zijn ingelegd met bijna 600 karaat aan diamanten. Bij de enkelband met tanzanieten hanger denken we eerder aan een collier, dan aan een schoen. Hebben? €1.765.000,-.

 

3. ‘The Wizard of Oz’ Ruby Slippers

Glamourland-Ruby-Red-Wizard-of-Oz

Foto: Ruby Slippers ‘The Wizard of Oz’

 

De originele rode schoentjes uit de iconische film van 1939, gedragen door Judy Garland. Het prijskaartje voor de rol van Dorothy? Ze werden in 2011 geveild tijdens de ‘ Icons of Hollywood Auction’, maar niet verkocht. De waarde ligt tussen de 2 en 3 miljoen dollar, geen geld om in driemaal je hakjes klikken weer thuis te komen.

 

2. Harry Winston Ruby Slippers

Glamourland-Winston-Ruby-slippers

Foto: Harry Winston Ruby Slippers

 

In 1989 wilde Ronald Winston, de zoon van beroemde juwelier Harry Winston, het vijftigste jubileum van ‘The Wizard of Oz’ eren op exorbitante wijze. Na twee maanden lang miniscule 4.600 robijnen plaatsen, toonde ‘the House of Harry Winston’ hun eigen versie van deze klassieker aan het publiek. Alsof 1,350 karaat aan robijnen niet genoeg waren om boven het originele ontwerp uit te stijgen, zetten ze er nog 50 karaat aan diamant op. Dit paar komt neer op een luttele €2.647.000,-.

 

1.Rita Hayworth Stiletto

Hoe kan het ook anders, Stuart Weitzman staat met zijn ontwerp op nummer één. De schoenen zijn ingelegd met flink wat diamanten, robijnen en saffieren, gebaseerd op de oorbellen van Rita Hayworth. Ze staan nu in de walk-in closet van Rita’s dochter, prinses Yasmin Aga Khan. Mocht ze dit paar ooit weg willen doen, kan je ze overkopen voor zo’n €2.647.000,-.

 

Wij kwijlen weg bij de meeste ontwerpen, welk paar is jouw favoriet?