Top 10: rijkste Nederlanders volgens Quote

Heel society en rijk Nederland had deze dag zijn chauffeur, coiffeur  en couturier geen dagje vrij gegeven want jawel het was weer tijd voor de befaamde uitreiking van de Quote 500.

 

Glamourland Jeroen Sparrow

Jeroen Sparrow – Foto: Quote

 

We werden heel hartelijk ontvangen in een wel hele hippe locatie voor heel wat grootverdieners, maar wat hebben we genoten. Deze keer vond het rode loper avontuur plaats in de Amsterdamse Foodhallen in hartje (G)oud-West, de gehele locatie werd vrijgehouden voor de genodigden. Oesters en al het ander moois wat de zee ons te bieden heeft en wat niets te maken heeft met een bikini of short was terug te vinden in de stand van meesterchefs Richard van Oostenbrugge en compagnon Robert Kranenborg. Maar er was meer, van de mooiste sushi’s tot de beste wagyu’s, en de betere macarons. Ondertussen Veuven we gezellig door. We zouden bijna vergeten waar we voor gekomen waren.

 

Glamourland Quote 500

Winnaar Porsche – Foto: Quote

 

De sfeer was feestelijk en de meeste aanwezigen waren goed gemutst, ondanks de weinig hoofddeksels. Een enkeling waarvan we geen namen van noemen, had het wat beter gehoopt dit jaar en zakte net zoals de bijbel der rijken, alias de Quote 500, deze avond dus ook maar eens goed door.

 

Glamourland Geert Smulders

Geert Smulders – Foto: Quote

 

Wat ons opviel was dat onze vrinden van de Quote een nieuw nummer één op de lijst hebben geplaatst, Het is niemand minder dan Randstad-oprichter Frits Goldschmeding. zijn vermogen: slechts 3,2 miljard euro.

 

De overige lijsttrekkers waren:
2 Dik Wessels 2.4 miljard +14,3% (investeringen);
3 John de Mol 2.3 Miljard +5% (media, investeringen);
4 Wijnand Pon 1.8 miljard -10% (auto’s, investeringen);
5 Els Blokker 1.7 miljard -10.5% (de Blokker);
6 Joop van den Ende 1.7 miljard +6.3% (media, investeringen);
7 Hans Melchers 1.4 miljard +16.7 (Chemie, investeringen);
8 Marcel Boekhoorn  1.3 miljard +0% (investeringen);
9 Carel Nolet 1.3 miljard +8.3% (drank);
10 Lesley Bamberger 1.2 miljard +0% (vastgoed).

 

Glamourland Jan Riedstra en Geert Schaaij

Jan Riedstra en beursgenoot Geert Schaaij – Foto: Quote

 

Dachten jullie nog dat mevrouw Charlene de Carvalho-Heineken met 7.3 miljard +1.4 (Heineken) bovenaan stond? Niet is minder waar maar zij is verhuisd naar een nieuwe lijst ‘De rijkste Nederlanders over de grens’) die je tevens terug kunt vinden in hetzelfde boekwerk.

 

Glamourland Netty

Netty van der Veer – Foto: Quote

 

Wij zijn van mening dat geld niet gelukkig maakt maar gelukkig maken ze geld. En dat het het moet rollen, anders hadden ze het wel vierkant gemaakt. We hoeven er niet in te zwemmen maar pootje baden is fijn!