Tips: Zo kies je de juiste zonnebril!

Jack Nicholson zei het al: men kan niet zonder een goede, modieuze zonnebril. Wij van Glamourland kunnen dat alleen maar beamen. Niets heerlijker dan onder het genot van een goed glas wijn op een heerlijk zonnig terras mensen kijken vanachter je grote zonnebril. Deze eyecatcher zorgt voor een transformatie, zegt Nicholson. “With my sunglasses on I’m Jack Nicholson. Without them, I’m fat and sixty years old.”

 

Hij is niet de enige zonnebrilfanaat in Hollywood. Dita von Teese is ook een groot fan van de zonnebril. Het liefst kiest zij fameuze modelletjes van de modehuizen Dior en Louis Vuitton. Een ander die zweert bij een goede bril is Sylvester Stallone: “Life is more than sunglasses and hit movies. Reality – that’s the main event.” En hey, kennen we allemaal de Rayban van Tom Cruise nog die hij draagt in de film Top Gun? Dit model werd hierdoor een enorme hit en scoort nog steeds goed bij zowel mannen en vrouwen.

 

Maar wat is nu eigenlijk het geheim tussen het goede huwelijk van de filmster en de zonnebril? Fred Allen verklapt het ons. Volgens hem kan iedereen zich achter een zonnebril verbergen en dat geeft een veilig gevoel van geborgenheid. “Some movie stars wear their sunglasses even in church. They’re afraid God might recognize them and ask for autographs.”

 

Het is duidelijk dat de zonnebril trend jaren geleden al overwaaide naar Europa en ook naar Nederland. Al jarenlang kopiëren wij de laatste trends van de catwalk. De zonnebril maakt ons glamoureus, maar is ook functioneel. Een goed boek lezen op het strand met een felle zon is erg lastig zonder een bril op je neus. Kortom: we kunnen niet zonder! Zin om te pronken met een nieuw exemplaar, maar twijfel je welke bril het best met jouw gezicht matcht? Passen blijft de boodschap, maar wij van Glamourland helpen je het beste model van zonnebril voor je gezicht kiezen!

 

Je hebt een lang en vierkant gezicht met uitgesproken jukbeenderen. Jouw topmodel: ronde en ovale monturen.

 

Glamourland zonnebril rond

Foto: Glambistro

 

Je gezicht is vol, je hebt een ronde kin en je wangen zijn tamelijk breed. Kies voor een rechthoekig model.

 

Glamourland zonnebril rechthoekig

Foto: Tumblr

 

Een ovaal gezicht? Dan heb je geluk! Heel veel modellen staan jouw goed. De pilotenbril, een variant met vierkante glazen of een sportief model.. Jou staat alles!

 

Glamourland zonnebril sportief

Foto: Tumblr

 

Is jouw gezicht lang en smal en overal even breed? Dan staat een vierkante of ronde bril jou het beste. Deze modellen zorgen ervoor dat je gezicht korter lijkt.

 

Glamourland zonnebril vierkant

Foto: Tumblr

 

Als je een diamantvormig gezicht hebt, is een zonnebril met ovale glazen en afgeronde hoeken het meest geschikt. Een pilotenbril staat je ook vast super!

 

Glamourland zonnebril piloot

Foto: Tumblr

 

Enfin, je hebt je favoriete model gekozen. Maar dan is de keuze van de kleur van de glazen enorm. Wat nu? Glamourland legt uit.

Grijs: geeft weinig of geen kleurverandering, maar de kleuren worden wel minder intens.
Grijs-groen: laat de kleuren waar het menselijk oog het gevoeligst voor is het meest door. Kleuren blijven min of meer natuurlijk, maar zijn iets koeler.

 

Glamourland zonnebril

Foto: Tumblr

Bruin: filtert vooral het blauw van de hemel, waardoor het beeld rustiger wordt en je een verbeterd contrast krijgt.
Geel-oranje: niet echt bedoeld tegen fel zonlicht, omdat de glazen vrij veel licht doorlaten. Wordt vooral gebruikt tijdens (winter)sport, omdat zo de diepte beter waarneembaar is.
Roze: alles ziet er wat zachter en vriendelijker uit.
Blauw: verdonkert het zicht en laten alles wat harder overkomen.
Spiegelend: deze glazen houden redelijk veel licht tegen en verbergen daarnaast je ogen, waardoor je oogcontact kan vermijden.

 

Met al deze tips is het ondenkbaar dat jij niet je favo-zonnebril vindt. Kies er wel eentje waarmee je de show steelt. Ga voor 100 procent glamour!