De kunst van het badderen

Na een dag vol glitter en glamour en struinend van het ene naar het andere feestje zijn wij van Glamourland wel toe aan een welverdiende rust. En wat is nu rustgevender dan het nemen van een lekker bad?

 

Glamourland bad

Foto: Tumblr

 

Het lijkt zo makkelijk, de kraan opendraaien, wat badschuim erin doen en poedelen maar.  Niets is minder waar, want een bad nemen is ook een kunst. Met de volgende tips zorg je dus voortaan dat je optimaal kunt genieten van een heerlijk weldadig bad.

 


Temperatuur en tijdsduur
De temperatuur bij het nemen van een bad is erg belangrijk, want het zorgt voor het juiste gevoel. Vaak zit je langer in bad dan dat het voor je huid goed is, een tijdsduur van 5-20 minuten is prima. Zit je langer dan 20 minuten in bad, dan droogt je huid alleen maar uit en met een droge huid wil je liever niet op de rode loper gezien worden. Hieronder tref je een paar tips aan voor de juiste badtemperatuur in de ochtend en avond:

1)   Neem je in de ochtend een bad, zorg er dan voor dat de temperatuur niet hoger is dan 36 graden. Een warmere temperatuur zorgt voor een vermoeid gevoel, terwijl je juist in de ochtend een verfrissend en verkwikkend gevoel wil hebben.

2)   In de avond kun je dus het beste een temperatuur tussen de 37 en 39 graden hanteren om lekker te ontspannen.

3)   Heb je last van stijve spieren en gewrichten, dan is een temperatuur tussen de 40 en 42 graden perfect. Een te heet bad belast je hart onnodig, het is dus belangrijk om de temperatuur goed in de gaten te houden.

 

Glamourland Louboutin bad

Foto: Louboutin


Badderen en andere lichaamsverzorging

Tijdens het nemen van een bad kan je ook je lichaam op andere manieren verzorgen. Zo kan je een gezichts- of haarmasker nemen. Door de damp van het water gaan de poriën van de huid open. De huid kan dan de stoffen van het masker beter tot zich nemen. Zorg ervoor dat je het een of het ander doet, want alles tegelijk zorgt ervoor dat je lichaam de warmte niet meer kwijt kan wat een benauwend gevoel geeft.

 

Glamourland bad

Foto: Tumblr

 


Glamourlands pareltjes

De keuze aan badproducten is reuze, zo heb je onder andere badzout, oliën, kruiden, bloemblaadjes en bruistabletten. Welke je kiest is voor ieder iets persoonlijks. Glamourland zou Glamourland niet zijn als we onze favoriete pareltjes aan badartikelen niet zouden laten zien, zo wordt baden volledige luxe!

 

Chloe

Perfumed Bath Cream van Chloe

Lothantique Que De L’Amour

Bath Mousse van Lothantique Que De L’Amour

 

Chanel badolie

Bath Mousse en de Intense Bath Oil van Chanel, met de bekende No5. Formule

 

Seathalasso-Salt_Water_Bath

Seathalasso Salt Water Bath

 

Sisley badolie

Sisley Bath Oil

 

Na het baden is het heerlijk om jezelf nog rijkelijk te verwennen met een luxecrème en wij doen dat het liefst met the Body Creme van La Mer.  Zo’n zacht huidje hebben we nog nooit gehad.

 

La Mer

 

Tot slot zorgen een opgeruimde badkamer, rustgevende muziek, (geur)kaarsjes en sfeerlicht ervoor dat je helemaal tot rust komt. En natuurlijk vergeten wij van Glamourland de champagne niet, want niets is fijner dan bubbels in bad!