Tip! Mooi met choco

Dit is nu eens nieuws waar we écht op zaten te wachten. Het is eindelijk officieel: van chocola word je mooi. Zeker weten dat er nu wat vrouwenharten sneller gaan slaan. Geen schuldgevoelens meer na het verorberen van een reep, geen stiekem gesnaai meer als je zoete trek hebt, je hebt nu immers een goed excuus: je wil tenslotte er goed uit blijven zien? Kom maar door, we gooien er nog drie repen tegenaan.

 

 

Glamourland chocolade

Foto: Tumblr

 

Pure chocolade bevat veel flavonoïden en polyfenolen. Flava.. wat? Kort gezegd: stoffen waar je er beter van uit gaat zien. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die drie maanden lang elke dag driehonderd milligram cacao flavanolen eten, beter beschermd zijn tegen UV licht. UV licht zorgt voor veroudering van de huid, en door de cacao neemt dus het effect van UV af. Waar we helemaal blij van worden: de bloedtoevoer naar de huid verbetert, waardoor de huid zachter en sterker wordt. Oftewel: een mooiere, zachtere huid met een betere doorbloeding.

 

Dit houdt overigens niet in dat je als een bezetene alle soorten chocola naar binnen moet werken. De goede stoffen uit de cacao komen namelijk alleen voor in de aller puurste chocolade soorten. Die heerlijke melkreep met hazelnoten valt daar dus niet onder en gaat vrijwel direct naar je heupen in plaats van naar je mooie huid. Het beste kan je af en toe een paar stukjes biologische, pure chocolade nemen met een cacao percentage van liefst meer dan 80%. Deze varianten hebben namelijk wel de voordelen van cacao, maar niet (of minder) de nadelen van de gemiddelde reep..

 

Glamourland chocolade

Foto: Tumblr

 

Oftewel: lekker aan de pure chocola en eet je huidje mooi en gezond. Een leukere manier kunnen wij ons haast niet indenken!