Tip! Geniet van een Afternoon Tea met 3 koninginnen in het Waldorf Astoria

Nu de temperaturen stijgen en het voorjaar op gang komt, gonst het van de bedrijvigheid op het dak van Waldorf Astoria Amsterdam. Precies een jaar geleden, ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van het vijfsterren hotel, kwamen drie koninginnen met complete hofhouding logeren, om nooit meer weg te gaan. En nee, dan hebben we het niet over de Marokkaanse koning die hier onlangs verbleef.

 

Glamourland Waldorf Astoria

 

Wie deze royalties wel zijn? Drie vorsten van 3 complete bijenvolken die de heerlijkste honing leveren. Deze honing inspireerde sterrenchef Sidney Schutte (Librije’s Zusje**) tot het vervaardigen van een exclusieve Honey Afternoon Tea waarbij in vrijwel alle mondvermaakjes de honing is verwerkt. Wij van Glamourland namen de proef op de som en gingen op audiëntie. Ons oordeel? Hemels!

 

Glamourland Waldorf Astoria

 

De bijenkasten staan op het dak van Librije’s Zusje aan de tuinzijde van het hotel. De honing heeft soms een uitgesproken smaak door de bloemen en kruiden uit de enorme binnentuin en de omgeving. We horen jullie denken ‘bijen vlakbij de binnentuin met terras, is dat wel zo handig?’, wij vroegen het imker Dirk Dekker van Beelease. “Bijen hebben in principe niets te zoeken bij mensen op een terras. Ook niet bij hun eten, dit is niet interessant voor ze. Qua voedsel zijn ze slechts op zoek naar stuifmeel en nectar.” Niets te vrezen dus!

 

Glamourland Waldorf Astoria

 

Imker Dirk haalt drie keer per jaar 10 kilo honing uit de kasten van het Waldorf. Hij vertelt: “Een bij vliegt 3 keer de aarde rond voor 1 theelepel honing. In totaal bijna 150.000 kilometer, met 50 km/u. Hetgeen ze binnenbrengen bestaat voor 2% uit nectar, de rest is water wat verdampt.” Ver-bij-sterend! Over bij-zzzonder harde werkers gesproken.

 

Sydney Schutte

 

Terug naar bezige bij Sidney Schutte. Gedurende de hele maand juni voegt hij een honingtintje toe aan de Afternoon Tea. Deze wordt geserveerd met exclusieve hartige en zoete gerechten; oogstrelende klassiekers en hemelse heerlijkheden, begeleid door de fijnste theesoorten. Naast de sandwich met geitenkaas, honing en walnoot vinden we de gouden zoetigheid terug in elk van de niet-hartige hoogstandjes.

 

Afternoon Tea Waldorf Astoria Amsterdam

 

Garçon, schenkt u vooral nog eens bij.  Kom dat proeven!