Tim Douwsma en konin-gin Boomsma laten je hoofd op hol slaan

In de Bluespoon Bar van het Andaz Hotel in Amsterdam was er reden tot feest. Genodigden vierden namelijk de lancering van de nieuwste spirit van Boomsma Distilleerderij en waren getuigen van een bijzonder georganiseerd festijn. Sterker nog: het gin van een leien dakje!

 

DSC01495

 

Wie bij binnenkomst dacht te ontkomen aan alcoholische versnaperingen die dag had het bij het verkeerde eind. Jassen werden nog niet aangenomen of er werd een goed gevuld glas gin in de handen gedrukt. Centraal die dag stond de Dry Gin, die tijdens de lancering in iedere cocktail terug te vinden was. Ach vooruit, er zijn slechtere ontvangstcomités.

 

DSC01362

 

Nu bestaan er inmiddels zoveel gin’s op de wereld dat we door de bomen het bos niet meer zien. Echter is de authentieke gin, gebaseerd op 12 kruiden van hoogwaardige kwaliteit, op een hand te tellen. Onder welke categorie de Boomsma Dry Gin viel? Juist, je raadt het vast al.

 

DSC01392

 

Die kwaliteit komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het familiebedrijf Boomsma Distilleerderij werd zo’n 130 jaar geleden opgericht en bracht als eerste een karakteristieke kruidenbitter naar buiten. Inmiddels is het assortiment uitgegroeid tot binnen- en buitenlandse dranken en neemt de vijfde generatie van de familie de leiding. Oude tradities blijven gekoesterd, terwijl nieuwe ambities worden gerealiseerd. En alhoewel er een hoop geginnegapt zal worden, blijft het familiebedrijf streven naar totale perfectie en een open blik naar de toekomst.

 

DSC01437

 

Terug naar Bluespoon Bar, waar de sfeer er drie uur later nog goed in zat. Met hier en daar vrolijk gepeupel, een foto met Friese acteur en host van de dag Tim Douwsma en een kennismaking met de vijfde generatie, bleek de nieuwste gin het perfecte receptuur te zijn voor een ongedwongen middag gezelligheid die door sommigen nog tot in de late uurtjes werd doorgetrokken. We hadden het kunnen weten: de lancering bleek het be-gin van het einde..

 

DSC01428

 

Voor bij wie na het lezen van deze verhalen de gin in de mond loopt, hebben we nog wat fijne recepten zodat je binnen no time omgetoverd wordt tot cocktailkonin-gin!

 

DSC01497

 

Bramble
45 ml Boomsma Dry Gin
25 ml vers citroensap
15 ml suikersiroop
10 ml Boomsma Bramenlikeur

Mix de gin, citroensap en suiker in een tumbler. Roer goed door en vul het glas helemaal op met crushed ijs. Giet nu voorzichtig de bramenlikeur in het glas. Serveer met 2 korte rietjes, een partje citroen en één verse braam.

 

DSC01423

 

Dry Gin & Tonic (Boomsma’s Perfect Serve)
35 ml Boomsma Dry Gin
100 ml Premium Tonic Water
Garneer met blauwe bessen

Schenk de gin in een Boomsma Gin glas en vul het glas met ijsklontjes. Voeg de tonic en de blauwe bessen toe en roer eventjes rustig door. Sante!

 

Foto’s: Tony Perez