Tijgerjacht

Onlangs werden door glossy Beau Monde, de gelijknamige awards uitgereikt. Glamourland stond met diverse persmensen achter de hekken, aan de rand van de rode loper met een microfoon in de hand om verslag te doen van dit gebeuren.

Rode lopers zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor de bezoekers om hun schoonheid ten toon te spreiden. Met name BNers in de A, B en in sommige gevallen, ook C-rating, sponsoren van het evenement, familieleden van genomineerden of spelers van de getoonde voorstelling of film, maar ook verdwaalde fans die een toegangsticket hebben veroverd, hebben, als het even meezit, uren in de kledingkast doorgebracht om hun mooiste outfit uit te zoeken. Van de bekende dames zijn er een aantal die werkelijk overal opduiken. Bij iedere lancering van een blad, opening van een PCHooft-winkel en musical première zie je de Patty’s, Estelle’s en Soapies voorbij komen. En je kunt veel van ze vinden, maar op het hergebruiken van een outfit kun je ze bijna niet betrappen, terwijl er iedere avond wel een koelkast, enveloppe of autodeur geopend wordt met champagne en bijbehorende gastenlijst. De dames hebben het zwaar; nieuw japonnetje, nieuw glimmertje in de oren en om de nek en een nieuwe twaalf centimeter om op te lopen. De mannen kunnen evenzogoed dagelijks in hetzelfde donkere pak verschijnen, wellicht wordt er eens van das gewisseld, maar opvallende verschijningen onder de heren op de rode loper zijn op een hand te tellen.

Bij de Beau Monde Awards was het niet anders. Thema deze avond was ‘a touch of Africa’. Dit omdat Disney haar tweede lancering van haar Lion King DVD koppelde aan de avond. Heel Bekend Nederland kwam voorbij. Van Barbie (in panterprint jurkje en witachtige lipstick -want ze was aan het klussen !?-) en Jokertje tot Estelle Gullit (met enorm decolleté). Bij Karin Bloemen brak spontaan haar enorme schakelketting, net toen wij haar vroegen naar haar hondenknuffel (wat een tasje bleek te zijn). Maik de Boer droeg een koninklijk gewaad uit donker Afrika en Gerard Joling droeg een neus bot. Veel dames waren gesponsord door glimmerwinkels en beginnende ontwerpers of hadden de verkleedkist geplunderd om iets jungle-achtigs tevoorschijn te toveren. De tijgerprints, panterprint, pauwenveren en olifantshuiden waren niet aan te slepen.

Wendy van Dijk won de avond terwijl ze zich volgens mij niet aan de kledingvoorschriften had gehouden. De goodybags van de avond waren gevuld met Kasjmir truien, leren laarsjes, kaviaar, luchtjes en meer moois. Niet zo gek dus dat de avond goed bezocht werd. Helaas kwam Glamourland erachter dat je beter bezoeker kan zijn dan reporter, want wij keerden drank en goodybag-loos huiswaarts. Tot zo ver de Hollandse glamour. Komend jaar dus mijn best doen om genomineerd te worden voor zo’n hooggewaardeerd beeldje!