Dineren tijdens de eerste date? Doe het niet!

Het overkomt iedereen: de allereerste date met de potentiële ware. Vol verwachting, hoop, nieuwsgierigheid en spanning wacht jij op het etentje dat echt fantastisch gaat worden. Nu blijkt juist dat de all-time-favorite, de dinnerdate, niet de beste optie is om voor het eerst met je date samen te zijn. Dat is de conclusie van Blake Eastman. Hij is de oprichter van de Nonverbal Group, een onderzoeks – en onderwijsorganisatie in New York. En wij van Glamourland kunnen ons best in zijn beweringen vinden.

 

Glamourland diner

Foto: Tumblr

 

Dineren is vooral een interactieve bezigheid. De smaakpapillen en stembanden worden tijdens het diner voor twee uitgebreid gebruikt. Maar natuurlijk ook de ogen. Die zullen voornamelijk de potentiële nieuwe partner observeren op lichaamstaal, uiterlijke kenmerken en wellicht dat hinderlijke stukje bieslook dat tussen zijn of haar tanden is blijven steken. Elkaar urenlang in de ogen staren, is echter een onnatuurlijke bezigheid, dat doe je immers ook niet als je in het gezelschap van je vrienden bent. Maar dat staren is wel een haast onvermijdelijke valkuil bij samen tafelen.

 

Wij van Glamourland tippen dan ook om misschien eens te gaan golfen of bowlen. Het blijkt namelijk dat als twee tortelduifjes veel bewegen tijdens hun date, dit ten goede komt aan hun relatie. Beweging staat immers gelijk aan een heleboel fun and pleasure! Dus trek die non-modieuze schoenen eens aan en zie wat er van komt! Een succesvolle eerste date is uiteindelijk wat we willen, niet waar?

 

Het gezellig dineren op zich is niet de boosdoener. De boosdoener is de natuurlijke passiviteit die het in zich draagt. Komt nog bij dat een aantal onder ons de neiging hebben om stiltes op te willen vullen en daardoor gaan praten om het praten. Erger nog: zich laten verleiden tot het aansnijden van onderwerpen waar ze geen, of te weinig kennis van hebben. En dat is een grote ‘no go’ tijdens de eerste date. Jezelf neer zetten als een veel pratende, maar niets zeggende, domoor.

 

Glamourland golf date

Foto: Tumblr

 

Conclusie: bewaar het intieme diner voor latere afspraakjes en ga bij de eerste date voor een actief samenzijn. Waarbij het voorstellen van een trektocht misschien weer te ver doorslaat naar het andere eind van het spectrum. Men zou een iets al te enthousiaste indruk kunnen wekken.