‘The other side’ van Micky Hoogendijk

Zaterdag 10 januari begaven wij van Glamourland ons in de creatieve wereld van de veelbesproken Micky Hoogendijk. In de Eduard Planting Gallery in Amsterdam mochten wij samen met nog een aantal genodigden de eerste zijn om het prachtige werk van de kunstfotografe te bewonderen tijdens haar vernissage. Architect Cees Dam opende de expositie.

 

Glamourland Kees Dam Dave Mantel

Foto: Martin van Os

 

Met haar ‘Other Side of Fear is Freedom’ laat Hoogendijk bijzonder sprekende portretten zien, die onverwachte kwetsbaarheid en schoonheid van mensen weerspiegelen. Terugkerende thema’s in het werk van Micky zijn maatschappij, religie en mythologie. Ze haalt haar inspiratie uit haar dromen en ontmoetingen.

 

Glamourland Micky Hoogendijk

Foto: Micky Hoogendijk

 

Door haar techniek en het spelen met perspectief krijg je al kijkend naar haar foto’s een bijzondere kijk op de werkelijkheid. Bij elk werk is het een quest naar ‘The other side’ die ons van Glamourland aan het denken heeft gezet.

 

Micky Hoogendijk

Foto: Micky Hoogendijk

 

Het bloed van de creatieve duizendpoot kroop waar het niet gaan kon, afkomstig uit een familie in de kunst business heeft ze altijd al een sterk gevoel voor creativiteit gehad. Haar ervaring voor de camera heeft ze lang en breed opgedaan als model en actrice. Zo was ze onder andere te zien als Cleo de Wolff in GTST, en in 2008 werd ze zelfs geroemd voor haar rol in de film Blindspot. Ze ontving hiervoor de award ‘Best Actress in Feature Film’ op het International Independent Film and Video Festival.

 

Glamourland Micky Hoogendijk

Foto: Micky Hoogendijk

 

Sinds 2010 heeft la Hoogendijk haar plaats gevonden achter de camera en is haar werk al te zien geweest op kunstbeurzen zoals Arts Platform in LA en (e)merge in Washington. Ook exposeert zij in galeries in Japan en de VS.

 

Glamourland Micky Hoogendijk

Foto: Martin van Os

 

Wij van Glamourland zijn van mening dat de Nederlandse Media zich te weinig bezighoudt met de meesterwerken van de blonde kunstfotografe. Mede door de bomvolle zaal tijdens de opening zijn wij zeker van plan binnenkort naar de galerie terug te keren om het werk nog eens goed te bekijken.