The Macallan Captains Dinner – Ode aan Nederlandse Captains of Industry

De nieuwste Land Rovers met chauffeurs rijden de gelukkige genodigden van het Conservatorium Hotel naar Parc Broekhuizen. Ze worden bruisend ontvangen door drie-Michelinsterrenchef Jacob Jan Boerma (bekend van restaurant De Leest***), die de culinaire scepter zwaait bij deze 7 gangen whisky-foodpairing. Het galadiner is een ode aan Nederlandse Captains of Industry, een initiatief van beroemd whiskyhuis The Macallan (uit 1824) en PR-bureau Dutch Global Media.

Het hoofdgerecht werd bereid op basis van peulvruchten, net als vroeger bij de kap’tein aan boord. In de VOC tijd werd het Captain’s Dinner namelijk als feestmaal aan de kapitein zijn tafel geserveerd. Het hoofdingrediënt was peulvruchten of kapucijners, de houdbare garnituren maakten het tot een gevarieerde maaltijd. Zo werd voor deze maaltijd veelal gebruik gemaakt van gezouten of gedroogd vlees en zuur ingemaakte groenten.

Het was de 1e keer in zijn carrière dat deze sterrenchef bruine bonen serveerde maar het resultaat was uitmuntend. De gerechten werden opgediend met exclusieve Single Malt whisky’s. Waaronder The Macallan Reflexion a € 1000 per fles.

Iedere captain die aanwezig was zet Nederland op zijn manier op de kaart. Met gedrevenheid, leiderschap, eigenwijsheid, flexibiliteit, passie, lef en de nodige risico’s. Daar werd deze avond veelvuldig op getoast, santé!

Foto’s: Tony Perez