THE DUCHESS beste cocktailbar van 2015

Na een eerste onderscheiding in Esquire’s ‘Beste cocktailbars van Nederland’ competitie, ontving THE DUCHESS in Amsterdam op maandag 30 november een tweede prestigieuze titel. Slechts een halfjaar nadat het adellijke concept haar deuren opende, bekroonde Entree Magazine THE DUCHESS als ‘Best Cocktail Bar’ in de gerenommeerde Entree Hospitality & Style Awards. Daar Moët op gedronken worden!

 

Bar The Duchess

 

Vanuit de voormalige KAS Bank en het nieuwe W Hotel Amsterdam charmeerde de culinaire adellijkheid van THE DUCHESS niet alleen de lokale gastronoom, maar ook de connaisseurs van de hospitality industrie. THE DUCHESS wist dan ook met een eminente dining & drinking experience in het eerste half jaar twee nominaties te verzilveren. ‘Ik ben ontzettend vereerd en trots dat we in zo’n korte tijd opnieuw zo’n prachtige award in ontvangst mogen nemen.’  – Oprichter en bedenker Yossi Eliyahoo van The Entourage Group.

 

Prins-Bernhard-prinses-Annette-en-eigenaar-Yossi

Prins Bernhard en prinses Annette met eigenaar Yossi Eliyahoo en zijn vrouw tijdens de opening – Foto: Ming Chao/Kubilay Altintas

 

Elk jaar onderscheidt Entree Magazine de elf meest toonaangevende hospitality concepten, entrepreneurs, bartenders, en barista’s van Nederland in de Entree Hospitality & Style Awards. De jury van deze editie bestond uit elf experts op diverse gebieden van hospitality en design. Onder anderen Rob Bongers, Arjen van den Hof, Iris Kranenburg, Paul Linse, Godfried van der Lugt, Paula Plantinga, Didier Prince, Cleo Vehmeyer, Jeroen Veldkamp, Ingmar Voerman en Maarten Wessels kregen een stem.

 

Best Cocktail Bar
Concepten die in de categorie ‘Best Cocktail Bar’ zegevieren, combineren perfecte service met een buitengewoon menu en perfecte ambiance. Daarnaast zijn staf, gastheren – en vrouwen experts in hun vakgebied. THE DUCHESS combineert al deze onderdelen in een prijswinnende mix van high-end dranken en hospitality. Het cocktailmenu brengt punch en enkele creatieve variaties op de ‘French en Savoy Apéritif’, een grote variëteit aan dranken met Absint en Pastis, en cocktails uit de roerige jaren twintig en dertig. In combinatie met het historische decor en de zwart marmeren bar werd THE DUCHESS als ware drinking experience beoordeeld.

 

Glamourland cocktail Duchess Amsterdam

 

Dit eerste tweetal awards bewijst dat de komst van THE DUCHESS niet ongemerkt voorbij gaat. Men kan enkel gissen hoeveel groter de toekomst nog zal worden voor het restaurant met blauw bloed. Wij trekken een flesje open, want dit heugelijke nieuws moet gevierd worden!