The Balvenie onthult nieuwe 25-jaar oude Rare Marriage

Een gezegde luidt: ‘het toppunt van verfijning is eenvoud’. De nieuwe reeks premium Single Malts van The Balvenie Malt Master David C. Stewart (MBE) is de belichaming hiervan. De Rare Marriages-reeks is een eerbetoon aan Davids toewijding aan het creëren van een uitzonderlijke smaak door het samenbrengen van zeldzame vaten.

Als een vaste waarde in het portfolio van de Speyside-distilleerderij, is het Rare Marriage-portfolio gemaakt voor veeleisende drinkers om het bijzonder complexe in het ogenschijnlijk eenvoudige te ontdekken. Het doorgronden van het huwelijk -dat plaatsvindt in de Traditional Oak Marrying Tun- is een kunstvorm van wetenschap en alchemie. David beheerst zijn vak al zes decennia lang en zijn deskundige neus, kennis en het vaardige mixen van de elementen creëerden deze complexe en evenwichtige expressies.

Malt Master David C. Stewart MBE vertelt:

“The Balvenie heeft een buitengewone diepte van smaak en onze Rare Marriages Range is ontworpen om de fijne kneepjes van onze whisky te onthullen, in een gewaagd huwelijk met een uniek karakter. Deze range weerspiegelt de essentie van luxe door de ervaring van lagen van smaken.

In de boventoon is deze eerste release van de vijfentwintig jaar oude The Balvenie Rare Marriage onmiddellijk herkenbaar als The Balvenie met de uitgesproken rijke eik en honing maar na verloop van tijd ontvouwt de smaak zich, om een ​​geheel nieuwe diepte te onthullen. Van geroosterde marshmallow en gekarameliseerde peer tot citrusrijkdom en zachte eik.

Gemaakt van vaten die de tand des tijds hebben doorstaan, heeft deze speciale whisky een uitgesproken profiel en ervaring die we hebben ontworpen om de prachtige diepte van The Balvenie Single Malt te onthullen.”

De vijfentwintig jaar oude The Balvenie Rare Marriage is verkrijgbaar bij de betere, onafhankelijke slijterijen voor een adviesprijs van €600. Wij van Glamourland zijn fan!