Victor Reinier bouwt feestje tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2014

Donderdag 16 oktober was heel bekend Nederland in de ban van de Televizier-Ring. Het Gouden Televizier-Ring Gala is hét televisie spektakel van Nederland en vond dit jaar alweer voor de 49e keer plaats. Tout Hollande liet zich van zijn mooiste kant zien in het prachtige Carré in Amsterdam. Ruim 725.000 mensen brachten dit jaar hun stem uit voor de publieksprijs van de tv-gids Televizier.

 

Glamourland BeauGlamourland Tooske Bastiaan Ragas

 

De politieserie Flikken Maastricht (TROS) was de grote winnaar van de avond en kreeg ruim 46 procent van de stemmen. Misdaadseries werden dit jaar goed ontvangen door het Nederlandse publiek. Flikken Maastricht won van misdaadserie Penoza (KRO) en SynDROOM (RTL). Wie is De Mol (AVRO) won vorig jaar de Gouden Televizier-Ring.

 

GlamourlandGlamourland-Angela-Schijf-en-Viktor-Reinier

 

Humberto Tan zijn RTL Late Night is een groot succes, Humberto werd daarom ook verkozen tot beste presentator en mocht de Zilveren Televizier-Ster  in ontvangst nemen. De Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice ging naar de prachtige Chantal Janzen.  Haar mede-genomineerde Linda de Mol en Floortje Dessing konden beide helaas niet aanwezig zijn. Acteur Ruud Feltkamp, bij het grote publiek ook wel bekend als Noud uit GTST was blij verrast met de Aanstormend Talent Award. De Gouden Stuiver, voor beste jeugdprogramma ging naar Checkpoint (EO).

 

Glamourland Humberto TanGlamourland Nicolette van Dam

 

Wij van Glamourland feliciteerden enkele winnaars. Zo beloofde Victor Reinier (Flikken Maastricht)  te gaan zingen als hij de Gouden Televizier-Ring in ontvangst mocht nemen. Wij hebben Victor niet horen zingen, maar zijn enthousiasme spatte van het podium af!

Van harte gefeliciteerd! Wat betekent deze prijs voor je?
Victor: “Ja ik vind het geweldig!! Het is een herkenning van al het werk, van iedereen, van al die mensen die daar (wijst verderop naar een groepje dolenthousiaste personen) staan te springen, geweldig!”

Hadden jullie het verwacht?
“Verwacht, nee dat niet. Je hoopt het natuurlijk heel erg en nu is het ons gelukt.”

Wat gaan jullie vanavond doen?

“Feesten! Wij gaan een gigantisch feestje bouwen hier!”

Kunnen we misschien een film verwachten van Flikken Maastricht?
“Nou, wie weet…”

 

Glamourland Televizier

 

Ook spraken we Johnny de Mol, zijn programma SynDROOM was genomineerd voor de Televizier Ring. Johnny verscheen samen met zijn nieuwe liefde Shima Kaes op de gouden loper.

Flikken Maastricht, een terechte winnaar?
Johnny: “Het is sowieso een terechte winnaar omdat ze de meeste stemmen hebben gehad. Het is ook een geweldig programma, met een fantastische achterban. Maar als je hier vanavond eenmaal zit, dan wil je natuurlijk zelf winnen. Toch ik was echt wel heel blij dat ik hier zat. Het zijn terechte winnaars, al had ik dat ook van Penoza gevonden.”

 Vorig jaar heb je de Zilveren Televizier Ster gewonnen, hoe voelde dat?
“Ja dat is alweer even geleden en dat smaakte naar meer! Misschien heb ik volgend jaar weer een kans.”

 Ben je erg teleurgesteld?
“Ja natuurlijk ben je wel teleurgesteld maar ik ben niet helemaal down nu, ik heb een fantastische avond! Ik had twee van de vrienden van seizoen 1 naast me zitten, dus Geer en Goor waren toch een beetje bij me. Nee, het is helemaal oké.”

 Deze week scoorde je programma Meeuwis & De Mol Maken Vrienden erg goed, staan er nog nieuwe programma’s op de planning?
“Ik ga eerst even op vakantie nu en dan gaan we nog bekijken wat we gaan doen, SynDROOM gaat sowieso door!”

 

Glamourland Klaas van Kruistum

 

We vervolgden met Klaas van Kruistum, presentator van Checkpoint (EO): winnaar Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma.

Gefeliciteerd! Hadden jullie dit verwacht?
Klaas: “Nee totaal niet, we gingen hier eigenlijk heel ontspannen naar toe, omdat we dachten we gaan toch niet winnen. Daarom is het des te leuker dat we toch hebben gewonnen. Ik ben ongelooflijk blij!”

 Waar komt de Gouden Stuiver te staan? (Klaas liet de Gouden Stuiver de rest van de avond geen moment uit zijn handen)
“Ik ga er vanavond nog goed mee pronken. Daarna komt hij bij de EO te staan, zodat we er allemaal naar kunnen kijken. Het hele team heeft er hard voor gewerkt.”

 

Glamourland Televizier WinstonGlamourland Tanja Jess

 

De dresscode van de avond was Black tie, de mannen stonden strak in het pak en de vrouwen waren één voor één om door een ringetje te halen. Nadat de winnaars bekend waren ging het dak eraf in Carré. Viktor, Angela en het team van Flikken Maastricht straalden van geluk. Onderlinge haat of jaloezie was er gelukkig niet. De Televizier Ring is naast een fantastisch gala ook gewoon een heel gezellig partijtje. Op naar de 50e editie, die belooft nog spectaculairder te worden!

 

Foto’s: Lisa Vermeij