Te koop: een afgescheurde teennagel van Geer

Als je eenmaal beroemd bent, worden alle dingen die je in je leven ooit hebt aangeraakt ineens memorabilia. Bij Glamourland zijn we alvast niet verbaasd als we horen dat een Daimler DB 18, die enige tijd geleden ter veiling werd aangeboden en ooit in het bezit was van Winston Churchill, wel zo’n 5 ton heeft opgebracht. Het gaat hier immers over een uniek stuk metalen geschiedenis, ooit in het bezit geweest van een wereldleider van formaat.

 

Churchill

Foto: Bornrich.com

 

Maar dat mensen hierin heel ver kunnen gaan, blijkt wel als we op een veiling een gele deur voorbij zien komen. Het is uiteraard geen gewone deur. Het is de deur van het Liverpoolse huis, waarin niemand minder dan Sir Paul McCartney heeft gewoond van 1955 tot 1964. De startprijs van 5.500 euro gaat naar verwachting wel tien keer over de kop.

 

Paul Mccartney

Foto: Bornrich.com

 

Alles om je idool maar dichter bij je te krijgen of toch meer een ultieme poging tot recycling? Glamourland dook in de archieven en vond nog meer opmerkelijke hebbedingetjes die in het verleden veel geld hebben opgebracht. Wat denk je van een rotte kies van John Lennon, die ingebracht is door Dorothy ‘Dot’ Jarlett (John’s huishoudster van 1964 tot 1968). Hij had het kleinood, nadat ie natuurlijk door de tandarts was verwijderd, aan haar gegeven. Van een mooi gebaar gesproken…

 

John

Foto: Dentalproductsreport.com

 

En wat denk je van de volgende dingetjes? Zo’n 15.000 euro werd neergeteld voor een haarlok van Elvis Presley. Justin Bieber rook hierin ook geld en besloot net als Elvis een haarlok aan te bieden op eBay. De opbrengst? Ruim 30.000 euro, uiteraard wel bestemd voor een goed doel.

 

Meer tot de verbeelding spreekt een foto van Marilyn Monroe, ware het niet dat het een röntgenfoto is van haar borst. Deze werd gemaakt in 1954, toen ze getrouwd was met basketbalspeler Joe DiMaggio en dus diens achternaam droeg.

 

Monroe_Xray

Foto: Marilyn

 

Het bedrag dat bovendien betaald werd voor het 18 karaats gouden beeld van Kate Moss is ook geen lachtertje. Het beeld bracht uiteindelijk bijna 700.000 euro op, iets minder dan de gehoopte 12 miljoen (ach, een paar nulletjes te weinig). Het originele exemplaar uit 2006 was van de hand van de kunstenaar Marc Quin en werd volledig vervaardigd uit brons. We hebben het in dat jaar allemaal kunnen aanschouwen in het Groninger Museum, die het te leen had.

 

Glamourland

Foto: akelhawa.com

 

Dat we er in Nederland ook wat van kunnen bewijst de advertentie op Marktplaats van een Justin Bieberfan die haar nagels, aangeraakt door haar idool, te koop aanbood. Geen schrikbarend bedrag, maar toch een aantal dolle fans die er uiteindelijk 50 euro voor over hadden. Hopelijk komt de afgescheurde teennagel van Gerard Joling snel op eBay en kunnen we onze BN’ers ook ‘in huis’ halen. Er is best nog wel ergens een poliep op sterk water te vinden van Frans Bauer, Guus Meeuwis of Marco Borsato. Of misschien is er wel meer vraag naar een deur van Vanessa of Wendy van Dijk.

 

Ook op de vrijmarkt op Koninginnedag waren er BN’ers die een eigen handeltje hadden opgezet. Zo zagen we Xander de Buisonjé en Wolter Kroes die hun afdankertjes te koop aanboden. Mochten wij van Glamourland in ons nieuwe kantoorpand hoog bezoek krijgen, zullen we het gebruikte koffiekopje of champagneglas alvast “veilig” bewaren. We houden jullie op de hoogte van ons aanbod! ;-)

 

Foto uitgelicht: Flickr, R. Stoppelenburg