Culinair genieten: Taste of Amsterdam smaakt naar meer

Niet vaak komt het voor dat alle Amsterdamse toprestaurants samenkomen om hun nieuwste creaties te showen, afgewisseld met klassieke gerechten waar het water je van in de mond loopt. Smaakt het al naar meer? Dat dachten wij ook! Welkom bij Taste of Amsterdam 2016.

 

Taste of Amsterdam 2016

 

Eersteklas entrecote van L’Entrecote Mobile, gezond zondigen bij SNCKBR of volledig het boekje te buiten gaan bij The Uptown Meat Club. Vier dagen lang werd het Amstelpark omgetoverd tot een culinair walhalla waar een glimp kon worden opgevangen van gerenommeerde chefs en populaire restaurants. Bekende topkoks als Alain Caron, Julius Jaspers en Justin Brown hadden dan ook maar één boodschap aan de bezoekers van het alom bekende restaurantfestival: Tast(e) toe!

 

Taste of Amsterdam 2016

 

Wie met Taste denkt aan een foodevent met een simpel scala heeft het bij het verkeerde eind. Zo was het onmogelijk om de mobiele restaurants van Bennie Blij, Lavinia Goodfood, The Butcher en meneer Temaki over het hoofd te zien. Voor de culinaire creatievelingen onder ons waren er kookworkshops in overvloed, en zij die liever voor hen gekookt ziet worden door een handjevol knappe topchefs konden genieten van cook-offs en proeverijen. Ook wij weten: liefde gaat nog altijd door de maag.

 

Taste of Amsterdam 2016

 

Het zou geen Glamourland event zijn als de bubbels niet op tafel kwamen. Maar wees gerust! Verdwalen en letterlijk verd-wijn-en was aan de orde van de dag en kon bij een van de veel georganiseerde wijnproeverijen. En zij die daarna nog lichtelijk afdwaalden na het drinken van een volgend bijpassende borrel werden nog eens verrast met een heuse Secret Garden vol met spirit en delicatessen. Ach vooruit, nog eentje dan!

 

Foto’s: Martin van Os