Swan Lake on ice laat je smelten

Na staande ovaties en vele awards in meer dan 25 landen over de hele wereld, kwam Swan Lake on Ice in februari 2014 voor het eerst naar Nederland. Je zou denken dat het geen goed idee is om in een maillot op schaatsen een ballet uit te voeren maar ook hier bleek Tchaikovsky’s wereldberoemde verhaal van de liefde, uitgevoerd op echt ijs, een waanzinnig groot succes. Maar liefst 20.000 mensen genoten van Swan Lake on Ice dat twee weken lang uitverkocht was in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

 

SLOI HOME 2

Foto: Swan Lake on Ice

 

Wil jij een ervaring opdoen en een bijzondere voorstelling zien? Dan heb je geluk. Niehe Van Lambaart Theaterproducties haalt Swan Lake on Ice terug naar Nederland. Van 9 december 2014 tot en met 4 januari 2015 is de unieke en betoverende balletvoorstelling te bewonderen in Rotterdam (Nieuwe Luxor), Den Haag (Lucent Danstheater), Amsterdam (RAI Theater), Apeldoorn (Schouwburg Orpheus), Leeuwarden (Stadsschouwburg De Harmonie) en Heerlen (Theater Heerlen).

 

SLOI HOME 1 800x500

Foto: Swan Lake on Ice

 

Swan Lake on Ice vertelt op een unieke manier Tchaikovsky’s wereldberoemde verhaal van de liefde. Het theaterpodium zal op bijzondere wijze worden getransformeerd tot een bevroren meer. Pak je kans nu het kan en laat je ontroeren door het tijdloze en wereldberoemde Zwanenmeer, uitgevoerd door een cast van maar liefst 30 kunstschaatskampioenen. Op een echte ijsvloer van 10 cm dik brengen zij een nieuwe, gedurfde en ongeëvenaarde interpretatie van het bekroonde meesterwerk.

 

Swan Lake 4

Foto: Swan Lake on Ice

 

De geschiedenis Het ballet Zwanenmeer / Swan Lake werd gemaakt op verzoek van het Keizerlijk Theater in Moskou in 1876. De aangezochte componist was Tchaikovsky die waarschijnlijk de blaren op zijn vingers had staan toen het stuk was uitgeschreven. Hij heeft een jaar gedaan over het schrijven van de muziek. Op 4 maart 1877 ging het Zwanenmeer in première in het Bolsjojtheater in Moskou. Het is uiteindelijk een van de meest uitgevoerde balletten ter wereld geworden.

 

Vaak uitgevoerd of niet, het blijft een onvergetelijke ervaring vol dans, muziek en prachtige kostuums die voor iedereen is aan te raden.