Summerproof in drie handige stappen

Nok, nok! Is dat de zomer die aanklopt? Ja hoor! De zon laat zich af en toe alweer volop zien en ook de temperaturen lopen weer op. Misschien sta je al een paar maanden urenlang te zweten in de sportschool om er ook deze zomer weer stunning uit te zien. Maar is de rest van je lichaam ook al summerproof? Wij van Glamourland willen je dolgraag een handje helpen en stelden een driestappenplan op. Read it and get ready!

 

Glamourlnd

Foto: Freetips4travel

 

Stap 1: Je huid
De winter droogt je huid uit, maar een felle zon is ook weer niet goed voor je huid. Ga, voordat je jezelf blootstelt aan de eerste zonnestralen, eerst aan de slag met een goede scrub. Scheer dan je benen en smeer je daarna in met een overheerlijke bodylotion.  Door te scrubben en je huid daarna goed te hydrateren, blijft je bruine kleurtje langer zitten, en wordt je egaler bruin. Ook kun je je huid laten wennen aan de zon door eerst eens onder de zonnebank plaats te nemen. Door nu al te beginnen met af een toe een zonnebankje sla je twee vliegen in één klap: je verbrand minder snel omdat je huid al gewend is aan de zon en je hebt geen melkflessen meer als je straks weer over het strand paradeert in je nieuwe bikini. Eenmaal op het strand is een goede zonnebrand natuurlijk een must! En na een verkoelende douche is een fijne aftersun aan te raden. Die laatste vult het vochttekort aan je huid weer aan en zorgt voor een egaler bruin kleurtje.

 

Glamourland zomer

Foto: Tumblr

 

Stap 2: Je haren
Je lokken hebben het maar zwaar in de zomer: de felle zon die je haar lichter maakt, het chloor van het zwembad en het zoute zeewater kunnen je haar flink uitdrogen. Ook staat chloor erom bekend dat het je haar een groene gloed kan geven als je het net hebt geblondeerd. Tijdens het zwemmen is het dus beter om een knotje of vlecht in je haar te doen, zo wordt het het minst beschadigd. Maar extra verzorging kan natuurlijk geen kwaad: geef je haar één tot twee keer per week eens wat meer aandacht en doe er een voedend haarmasker in die je een kwartier laat zitten. Ook is een voedende conditioner na iedere wasbeurt een aanrader. Die voedt het haar en zorgt dat er minder klitten in komen. Breng ook nog snel een bezoekje aan de kapster voordat je vertrekt naar het zonnige oord. Je haarpunten worden extra droog, dus je haar van te voren wat laten bijpunten, zorgt voor een gezondere look.

 

Glamourland haar

Foto: Alchemy 320

 

Let op! Je hoofdhuid is natuurlijk ook belangrijk voor gezond haar. Ga je een middagje naar het strand? Vergeet dan niet om je scheiding te voorzien van een likje zonnebrand. Een fashionable flaphoed voorkomt ook een verbrande hoofdhuid en beschermt ook je lokken tegen de zon.

 

Stap 3: Je voeten
Ze hebben waarschijnlijk de hele winter verstopt gezeten in je bikerboots, maar nu mogen ze ook weer gezien worden: je voeten. Verwen jezelf daarom met een pedicure! Als je jezelf een pedicure geeft, zorg dan eerst dat je voeten eeltvrij zijn. Gebruik een eeltschraper en scrub je voeten. Haal daarna alle oude nagellak restjes weg en knip je nagels. Recht en niet te kort, dat voorkomt ingegroeide teennagels. Daarna kun je jezelf een heerlijk voetenbadje geven met wat geurolie. Kies daarna een fel zomers kleurtje uit en smeer je voeten in met een verzorgende voetencrème. Je pas aangeschafte sandaaltjes van Michael Kors stralen natuurlijk veel meer glamour uit als je voeten ook mooi verzorgd zijn.

 

Glamourland voeten

Foto: Tumblr

 

Wij van Glamourland zijn al druk in de weer met deze handige do-it-yourself tips. Kom maar op met die zon!