Suit shopping voor dummies: een must-read!

Het is nooit gemakkelijk om te shoppen voor een pak, zeker niet in deze tijd van het jaar. Een pak vinden waarin je lekker koel blijft en dat nog steeds stijlvol is, is moeilijker dan de radio aanzetten en geen liedje van Justin Bieber te horen. Dus besloten we om eens te rade te gaan bij een topkleermaker, namelijk niemand minder dan Jon Patrick. Hij is creatief directeur en vicepresident van J. Hilburn, een must-visit e-commerce site die luxe herenkleding op maat aanbiedt.

 

GL

 

Volgens Patrick heeft de heropleving van de sport jacket de weg vrijgemaakt voor een totale suit revival. Gelukkig kon meneer Patrick een gaatje vinden in zijn waanzinnig drukke agenda om zijn tips met ons te delen, gaande van het soort stof tot de kleur en het patroon. So let’s get started!

 

glamourland

 

Tropisch wol  

Deze stofsoort is luchtig en zo comfortabel als een tweede huid. Het gaat veel langer mee dan katoen of linnen en zal zeker niet zoveel kreuken. Dus velen zien dit als een goede investering om het hoofd te bieden aan de zon. Kies voor een lichtgrijs en marineblauw pak, zodat je deze beiden ideaal kunt mixen om de perfecte look te creëren. En niet te vergeten: let op de snit. Een zuivere Napolitaanse snit zal perfect aanvoelen: de perfecte schouder, de juiste taille en hogere armgaten.

 

glamourland

 

Katoen-linnen

Deze mix is geweldig en biedt het beste van beide werelden. Enerzijds krijg je de duurzaamheid en het gemak van katoen, anderzijds krijg je de vlotte textuur van linnen. Een Italiaanse mix is strak geweven en zit dubbel zo lekker als linnen. Je pak zal bovendien hierdoor meer vorm en structuur hebben, wat het een absolute topper maakt. Het is een afgeborstelde look, terwijl je nog steeds dat koele en gemakkelijke gevoel van comfort hebt.

 

glamourland

 

Katoen

Dit is een echte klassieker en is de meest comfortabele en bekendste stof voor de meesten. Kies je voor een meer verfijnde look, ga dan voor een compact Italiaans katoen. Wil je opvallen? Experimenteer dan zeker eens met kaki en frisse kleuren. Ga voor een slim fit en smalle revers om het een moderne en eigentijdse look te geven.

 

glamourland

 

Linnen

Afsluiten doen wij van Glamourland met dé belichaming van het perfecte zomerpak. Een verkreukeld linnen pak is zeker geen doodzonde, eerder een best fit zelfs. Niet-geverfd linnen is een klassieke look, maar probeer zeker eens wat kleur en patronen. Een ongevoerd en linnen jacket kan, met een beetje oefening, met alles gecombineerd worden.

 

Dus kerels, nog één gouden raad: Go and suit up this summer!

 

Foto’s: jhilburn