Stylish Suppen

Suppen? Ja, je leest het goed! Suppen is de allernieuwste trend op het gebied van Hollywood workouts! Stand Up Paddelen (oftewel: Suppen) is de nieuwe watersport overgewaaid uit Hawaii. Op een groot surfboard met een lengte van minimaal 3 meter, trotseer je rechtop staand en met een lange paddle in je hand, het water. Nederland is een waterland dus zeer geschikt om te suppen! Vaak wordt er gedacht bij het zien van Stand Up Paddelen dat dit alleen geschikt is voor extreme sporters of voor surfers. Niets is minder waar! Stand Up Paddelen is geschikt voor iedereen. Na een uurtje oefenen heb je het meestal al wel onder de knie. Een beetje Hawaii in Nederland dus. Je moet er alleen de witte palmenstranden bij denken. ;-)

Suppen is een complete body & mind workout. Het balanceren en paddelen vraagt om spierkracht terwijl het glijden over het water juist voor mentale rust zorgt. Celebs zoals Rihanna, Cindy Crawford, Pierce Brosnan, Kim Kardashian en Jennifer Aniston hebben het Suppen ook al tot hun nieuwe favo sport bestempeld!

 

Super hip onder de suppers is het Citysuppen. Deze trend is al veel gezien in  steden als Sydney, Parijs, Venetië en Londen. Ook in Amsterdam wordt er steeds meer gesupt, en er wordt zelfs maandelijks een Friday Night SUP georganiseerd. Citysuppen is naast een sportieve manier ook een originele manier om de stad opnieuw te ontdekken. De een ziet zijn citysup als een fijne workout, de ander gaat juist voor de gezelligheid met een groep vrienden een tocht door Amsterdam suppen. En het voordeel is: je hebt geen parkeer kosten! Voor het eerst kan je dus Amsterdam in mét vervoer zonder dat je alleen al leegloopt op de parkeergarage. Dus hup, met je sup door Amsterdam en  onderweg lekker aan de high tea, een beetje window shopping in de Jordaan en ’s avonds met een heerlijk drankje aan, of op, het water de SUP-tocht afsluiten!

 

Er wordt zelfs Yoga en Meditatie lessen gegeven op een SUP board. Een leuk speeltje voor op het water én een fabulous workout!

 

Reporter: Arzu Aksoy