Stralen tussen de vallende bladeren: vijf musthaves voor het najaar!

Onder de categorie ‘moet je hebben’: de vijf musthaves voor het najaar! Want, of we het nou willen of niet: óók die tijd van het jaar komt er weer aan. Hoe we dat vooruitzicht wat verzachten? Uiteraard met het aanschaffen van een nieuwe herfstgarderobe!

 

1. De Burberry trenchcoat

 

Glamourland Burberry coat

Foto: Burberry

 

De herfst is in aantocht en belooft natte dagen en koude wind. Bij Burberry Prorsum weten ze je als geen ander hiertegen te beschermen. Met de Burberry trenchcoat treden we in de voetsporen van Cara Delevigne en Kate Moss: stijliconen pur sang! Wist je trouwens dat de trenchcoat van Burberry ontstaan is tijdens de Eerste Wereldoorlog die toen diende om de Britse soldaten warm te houden aan het front? Een mooi stukje geschiedenis!

 

2. De zwarte pump met kanten afwerking

 

Glamourland zwarte pump

Foto: Monique Lhuillier

 

We nemen een enkeltje retro met deze pump die kant weer nieuw leven inblaast. Van onze lingerie tot de schoen: kant maakt duidelijk opnieuw een niet te missen entrée in de herfst-en wintercollecties van heel wat merken. De zwarte booties van Monique Lhuillier combineren materiaal in kant en suede. Een open teen en een smalle hoge hak zorgen voor de sexy accenten. Een niet te missen schoen in je eindejaarscollectie, mark our words! Aan deze elegante schoen hangt wel een prijskaartje vast van 1095 dollar. Maar ach, je bent nou eenmaal Glamourlander of je bent het niet! ;-)

 

3. De H&M Conscious fenim sweatshirt en jeans

 

Glamourland Conscious Denim

Foto: H&M

 

Go Green! klinkt het bij H&M. Wie denim draagt van H&M, draagt tegenwoordig namelijk bij tdt een beter milieu, hoera! Op 2 oktober lanceerde H&M namelijk Conscious denim: een collectie van trendy modellen die dus bijdragen aan een fijner leefklimaat. H&M wil met deze collectie hun impact op ons milieu reduceren door het gebruik van duurzaam katoen en een beperkt gebruik van water en energie. De collectie is zowel beschikbaar voor vrouwen, mannen als kinderen en wordt wereldwijd bij H&M verkocht.

 

4. Lederen vest met spikes van Philipp Plein

 

Glamourland Philipp Plein

Foto: Philipp Plein

 

Spikes zijn heel hot. Dit zijn “pinnen” die men rond de polsen, armen, benen, schouders enzovoort draagt. De bedoeling is assertief, stoer, opvallend of afschrikwekkend over te komen. Spikes worden veel gebruikt door metal bands en hun aanhangers, vooral (maar niet alleen) in de richtingen black metal en death metal. Zowel studs als spikes worden vooral in de subculturen punk, metal en gothic gedragen. Bij Philipp Plein zien we de lederen jekker met heel wat spikes gecombineerd met een jeans die er gedragen uitziet. Na Chanel in het vorig seizoen, gaat ook Philipp Plein de western toer op. Aan ons om hem te volgen, maar natuurlijk niet op die afschrikwekkende manier! Waar death metal niet helemaal ons ding is, is Chanel dat namelijk wel ;-)

 

5. De geperforeerde handtas van JC de Castelbajac in oranje leder

 

Glamourland tas JC

Foto: Jean Charles de Castelbajac

 

Rood en oranje maken hun opwachting in het kleurenpalet voor accessoires van dit seizoen en de zomer van 2015. Voeg daar bewerkt leder met openingen aan toe. Na Alexander Wang die doorkijkgaten verwerkte in zijn collectie van H&M voor dit najaar, volgen heel wat designers zijn voorbeeld. Niet te missen, deze lederen handtas van Jean Charles de Castelbajac met plastic flap! Geef toe: blitser kan niet.

 

Glamourlanders stralen sowieso, maar als je dat na deze tips niet nóg een tikkeltje beter doet, weten wij het ook niet meer!