Strak figuur zonder kuur

Houd jij je goede voornemens zoals sporten en gezond eten nog vol? Of heb je deze alláááng vaarwel gezegd? Het eerste kwartaal van 2016 is inmiddels voorbij. Wij van Glamourland weten als geen ander dat het heel lastig kan zijn om niet te bezwijken voor heerlijke hapjes en wijntjes tijdens alle feestjes en dates. En in de zomer toch weer strak in je bikini op het strand te willen liggen. Daarom geven wij jou tips om die nieuwe, gezonde levensstijl iets makkelijker vol te houden.

 

Tip 1: Drink smoothies! Met een smoothie krijg je in één keer veel soorten groenten en fruit binnen. Mega healty en nog lekker ook! Ook celebs zweren bij dit goedje. Geen tijd om in de ochtend alles te snijden en in de blender te doen? Snijd je groenten en fruit van te voren. Deze kun je invriezen in een afsluitbaar plastic zakje.

 

Tip 2: Een feestje zonder drankje vinden wij van Glamourland geen optie. Helaas zijn de meeste alcoholische drankjes ook meteen flinke caloriebommen. Maar niet allemaal, kies dus verstandig! Champagne bevat heel weinig calorieën (hoera!) en is bovendien ontzettend lekker. Ook is rode wijn een prima optie. Hierin zitten anti-oxidanten die een positieve werking hebben op je huid. Daarmee sla je dus twee vliegen in een klap: een gezellige avond en huidverbetering.

 

GL

Foto: Dom Perignon

 

Tip 3: Iedereen weet dat water drinken heel erg goed voor je lichaam is. Maar zeg nu zelf, er zit totaal geen smaak aan. Dat laatste kun je heel makkelijk oplossen! Snijd stukjes fruit zoals citroen, aardbei of bramen en doe dit in je water. Je kunt ook muntblaadjes toevoegen. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, het is ook nog eens heel lekker! De ideale dorstlesser vinden wij van Glamourland.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Tip 4: Ben jij niet zo dol op een Hollandse pot die vooral bestaat uit groenten? Kies er dan voor om wat sla en rucola toe te voegen aan je ontbijt en lunch. Sla verrijkt je boterhammen met kaas enorm! En voor de gezondheidsfreak geldt: kies wel voor volkoren brood en ‘slanke kaas’.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Tip 5: Zorg ervoor dat je genoeg slaap krijgt. Uit onderzoek blijkt dat mensen die niet genoeg nachtrust krijgen, meer honger hebben overdag. Bovendien hebben zij vooral trek in een vette hap. Een goed excuus dus om in deze donkere dagen een uurtje eerder onder de wol te kruipen.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Tip 6: Als je na een drukke werkdag in de auto zit op weg naar huis, lonkt restaurant ‘de gouden driepoot’ wel heel erg. Ook wij van Glamourland kennen dit verschijnsel. Probeer die trek wel de hele rit te onderdrukken, eenmaal thuis mag jij je vergrijpen aan een heerlijke portie patat met een frikandel. Let wel: die maaltijd komt niet uit het frituurvet, maar uit de oven! Het is even lekker, maar wel gezonder en bovendien caloriearmer.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Tip 7: Zorg ervoor dat sporten leuk blijft en wissel daarom af. Ga eens een uurtje joggen in de buitenlucht in plaats van op de loopband in de sportschool. Ook kun je sporten en socializen combineren door met een vriendin te gaan rennen of een bootcamples te volgen. En wist je ook dat een mooie sportoutfit heel motiverend werkt? Krijg je al zin om te bewegen? Op YouTube zijn veel inspirerende filmpjes te vinden met zeer effectieve sportoefeningen.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Tip 8: Audrina Patridge, bekend van The Hills,vertelde ons ooit dat ze haar huis stofzuigt op haar hakken. Dus ladies: trek die killerheels uit de kast en pak je stofzuiger maar! Hiermee train je je beenspieren harder en dat zorgt voor een strakkere kont. Schoonmaken was nog nooit zo effectief!

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Tip 9: Moet je de kids naar het kinderdagverblijf brengen of een boodschap halen? Ga lopend of met de fiets! Het streven is om dertig minuten per dag te bewegen voor een gezonde levensstijl. Door de auto te laten staan, behaal je deze doelstelling heel snel.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Tip 10: Wees vooral realistisch! Als je tien kilo wilt afvallen, is dat prima. Bedenk echter wel dat dit niet lukt binnen een maand. Stel daarom doelen die haalbaar zijn. Geef je zelf de tijd en wees niet al te streng voor jezelf.

 

Glamourland

Foto: Tumblr