Strak de zomer in: start met je workout!

Jammer hè, die goede voornemens waar we ieder jaar zo vol goede moed aan beginnen, maar waarvan na een aantal weken al blijkt dat ze toch echt te hoog gegrepen zijn. Hoe graag we die kerstkilo’s er ook af willen sporten, tijd is nou eenmaal kostbaar en laten we eerlijk zijn, jezelf dag in dag uit in het zweet werken is niet altijd even aantrekkelijk. Dan hebben we het nog niet eens over die eeuwig voortdurende winter. Dit weer nodigt nog niet uit tot een uurtje lekker joggen, actief doen op je mountainbike of om lekker met je paard de bossen in te gaan. Maar schrik niet! Over 2 maanden moet je toch echt al weer beach-proof zijn! Op zoek naar een goed trainingsschema om in juni goed voor de dag te kunnen komen? Wij van Glamourland geven je graag tips!

 

Crunches
Om je buik in shape te krijgen, schijnen de zogenaamde crunches een uitkomst te zijn. Een crunch verschilt van een sit-up omdat je niet helemaal omhoog komt en hiermee dus alleen echt je buikspieren gebruikt. Klik hier voor een tutorial op YouTube waarin wordt voorgedaan hoe de crunches goed doet. Alleen zo train je je buikspieren optimaal!

 

Planking
Ook een ideale workout voor een strakke buik: planking. Nee je gaat hierbij niet op de meest idiote plekken liggen en jezelf zo plat mogelijk maken. Planking is onderstaande houding waarmee je al je buikspieren gebruikt. Doe dit een minuut lang (normaal, op je rechterarm leunend en op je linkerarm leunend) iedere dag en je zult snel resultaat zien!

 

Workout
Maar om echt goed voor de dag te komen, zul je gewoon goed in beweging moeten komen. Heb je ook dat steuntje in de rug nodig, een schema wat jou vertelt wat je iedere dag moet doen? Probeer dan eens onderstaand schema, gevonden op Tumblr. Hiervan zul je strak worden, maar belangrijker: ook lekker fit! Zoals we hier op de redactie van Glamourland altijd zeggen: ‘It never gets easier, you just get better!!’ Enjoy!

 

 Glamourland

 Foto’s: Tumblr