Stijlvolle ontspanning: Gian’s fameuze Paoloroids

Hoera, je wekelijkse agendapunten zijn bijna afgewerkt! Tijd voor iets leuks dus. Wij van Glamourland vinden dat je wel toe bent aan wat ontspanning. En tsja, culturele ontspanning rocks! Heb jij even geluk: vanaf 11 januari tot 8 maart 2014 exposeert de Italiaanse modefotograaf Gian Paolo Barbieri zijn werk in de Eduard Planting Gallery in onze hoofdstad. Het thema van zijn zogeheten paoloroids? Art, fashion en erkende dames uit de modewereld.

 

Glamourland

Foto: Eduard Planting Gallery

 

Wij van Glamourland zijn dol op stijliconen en helemaal gek op kunst. Deze expositie is daar een perfecte mix van, dus wij wilden jullie deze absoluut niet onthouden. De modieuze naam voor de expositie is Arte e Eleganza. Denk aan stralende, klassieke zwart-wit portretten en kleurrijke foto’s van stijlvolle vrouwen. Zijn inspiratie zegt hij te halen uit films uit de jaren ’50.

 

De modefotograaf werkte jaren voor de Franse, Amerikaanse en Italiaanse Vogue. Wie kan zeggen dat hij de allereerste cover van de Italiaanse Vogue heeft geschoten? Barbieri! Niet zo gek dus dat hij ruim dertig jaar tot de top van de modefotografen behoorde. En nog steeds telt de 75-jarige fotograaf mee in het rijtje van de grootste levende modefotografen van deze tijd.  Wij van Glamourland vinden daarnaast dat hij niet de minste stijliconen heeft vereeuwigd: Audrey Hepburn en Sophia Loren zijn onder andere prachtige vrouwen die voor zijn camera hebben geschitterd. En dat is nog niet eens alles: Barbieri werkte ook nog eens veel samen met Valentino, Armani, Versace, D&G en YSL. Alle grote modehuizen dus. Word je al enthousiast?

 

Glamourland

Foto: Eduard Planting Gallery

 

Zijn expositie is hot! De fantastische plaatjes waren eerder al te zien in het Victoria and Albert Museum in Londen en in het Kunstforum in Wenen. Daarnaast zijn de foto’s te zien op festivals en in galeries. Dat de fotograaf ons land nu vereert met zijn komst, is een unieke kans voor kunst- en modeliefhebbers. Wip na je bezoekje aan de P.C. dus binnen bij de Eduard Planting Gallery voor een middagje stijlvol én cultureel ontspannen. Wij zijn fan!

 

Wie, wat, waar? 
11 januari – 8 maart 2014 | Eduard Planting Gallery | 
Eerste Bloemdwarsstraat 2 te Amsterdam |De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.