Stijlvol en trendy naar je werk

De redactie van Glamourland heeft al gretig haar garderobe aangevuld met de laatste lente- en zomertrends (zeg maar hallo tegen kant en streepjes!). Het weer gaat alvast in de goede richting, dus het wordt hoog tijd om onze nieuwe aanwinsten eens te tonen aan de buitenwereld. Maar hoe maak je het nu kantoorwaardig? Laten we je dit alvast zeggen: je bent zeker niet de enige met zo’n dilemma. Dit gezegd zijnde, heeft Glamourland voor jou 5 lentelooks samengesteld die perfect zijn voor op de werkvloer.

 

Trend 1: Streepjes

Terwijl je gestreepte rokjes en topjes wel eens een beetje te veel van jezelf kunnen tonen, is er een eindeloze waaier aan mogelijkheden om dit patroon toch op een professionele manier te dragen. Wij zijn alvast een fan van de wit-gestreepte blazer, gecombineerd met neutrale onderstukken. Bovendien kan een klassiek, gestreept overhemd wat extra pit geven aan een neutraal mantelpakje.

 

Trend 2: Broeken met een print

Ook al zijn die verschillende jeansprints geweldig, kleurrijk en zomers; niet elk bedrijf weet ze te appreciëren als dress code. Geef er een professionele twist aan met een zijden variant, om zo een meer formele uitstraling te creëren. Je kiest het best voor een eenvoudig kleurenpallet, om zo niet te schreeuwerig over te komen. Nog een kleine tip: zwart-wit patronen zijn ideaal voor de classy look, in vergelijking met de vele kleurrijke versies.

Trend 3: Color blocking

Het is een makkie om color blocking toe te passen op de werkvloer, zorg gewoon dat je binnen dezelfde kleurenfamilie blijft. Een marineblauw vest samen met een hemelsblauwe blouse en een indigogekleurde kokerrok houdt je nine-to-five stijl zeker boeiend. Maar pas wel op voor neon, felle kleuren en pastel!

Trend 4: Stralend wit

Volgens ons zorgt een wit of crèmekleurig broekpak voor de nodige pit en elegantie op de werkplek. Ruil deze lente en zomer alvast je marineblauw mantelpakje in voor deze trendy kleur. Wedden dat dit niet onopgemerkt blijft bij je collega’s?

 

Trend 5: Kant   

Het kantoor is niet echt geschikt voor je kanten rokjes. Maar kant in de vorm van een blouse, jurkje of kokerrok? Dat is een heel ander verhaal. Draag een kanten jurk, overhemd of kokerrok onder je favoriete blazer. De blazer zal ervoor zorgen dat je look formeel genoeg blijft, terwijl het kant er dan weer voor zal zorgen dat je je aangenaam en zelfverzekerd zal voelen.

 

 

Nu heb je alvast een idee hoe je trendy en professioneel gemakkelijk kunt combineren, je moet het alleen nog maar toepassen in de praktijk. Zullen we morgen dan maar gaan voor één van de vijf?