Sterrenrestaurant Vermeer doet het weer!

Blaas ballonnen vol, hang de slingers op en haal het goede goed uit de kast: Sterrenrestaurant Vermeer is in een hagelnieuw jasje gestoken! En dus reden voor toasten. Wees maar gerust, Glamourland klinkt graag dat glaasje mee.

 

vermeer_03

 

De handen zijn inmiddels vol geteld als het gaat om succesvolle etablissementen. Welvarende eetgelegenheden concurreren tegen elkaar op, waarbij top chefs met opvallende creaties de hele wereld verrassen en de Michelinsterren als warme broodjes over de toonbank vliegen.

 

vermeer_02

 

Toch is een dergelijk restaurant met een Michelinster nog niet op iedere hoek van de straat te vinden. Ware het niet dat je middenin het centrum van Amsterdam succes boekt door gewoon je neus te volgen. Er werd korte tijd roet in het eten gegooid voor diegenen die opzoek waren naar de sterrenwalhalla, maar inmiddels is Amsterdam, na een grondige verbouwing, weer een pareltje rijker: een volledig getransVermeerd succesverhaal.

 

vermeer_11

 

Alle moeders van Nederland staan klappend aan de kant terwijl de nieuwe deuren worden geopend. Reden? Het sterrenrestaurant serveert meer groente en minder vlees. Belangrijkste inspiratiebron voor chef-kok Chris Naylor is de natuur. Koken volgens het ritme van de seizoenen, waarbij het continue draait om de producten. Ga voor groen(te)!

 

Vermeer

 

Een avond vertoeven op de Prins Hendrikkade staat garant voor een haast adellijke avond vol prestigieuze gerechten, met een persoonlijk casual sausje en een verbreed smaakpapil als toetje. En de luxepaardjes die graag meerdere keren per week hun boekje te buiten willen gaan hoeven niet hetzelfde gerecht bij Vermeer te verwachten. De beschikbaarheid van ingrediënten die Chris krijgt aangereikt van zijn leveranciers bepaalt het menu, waardoor gerechten dagelijks kunnen verschillen. Ingrediënten worden zo lokaal mogelijk ingekocht en sommige groenten en kruiden komen uit de daktuin van het bijbehorende NH Collection hotel. Als dit niet enthousiasmeert weten wij het ook niet vermeer..