Starbucks goes local

Misschien heb je ‘m al gezien, de nieuwe conceptstore van Starbucks in Amsterdam. Het bijzondere aan deze winkel is dat het interieur volledig afwijkt van de “standaard” Starbucks. Liz Muller heeft zorggedragen voor het ontwerp van het interieur en heeft zich daarbij laten inspireren door de levendige rol die Nederlandse handelaren speelden in de verspreiding van koffie over de hele wereld.

Aan de muren in de conceptstore – die gevestigd is in de kluis van de oude Amsterdamsche Bank – hangen oud Hollandse speculaasvormen en ouderwetse VOC kaarten. De wanden zijn betegeld met Delfts Blauw en een 16e eeuwse wasbak is het pronkstuk van de zaak. Met zijn 430 m2 is deze conceptstore de grootste Starbucks van Europa.

 

Bijzonder detail is de 17 meter lange koffiebar. Koffie drinken wordt op deze manier een beleving. Het is bijna zonde om even snel een bak koffie te halen, er is zoveel te zien in de winkel dat je er eigenlijk even moet blijven om alles eens goed te bekijken.

Nieuw in de conceptstore is het ′Slow Coffee Theatre′. Hier kunnen de gasten kiezen uit een lijn van exclusieve melanges met bonen uit één herkomstland, bereid door een uniek koffiebrouwsysteem.

 

De conceptstore in Amsterdam is onderdeel van het nieuwe plan van Starbucks om de winkels echt te integreren in de plaatselijke cultuur. Hierdoor krijgen de winkels een uniek uiterlijk en een meer lokaal karakter. Geen massa interieur meer, maar in iedere plaats een andere winkel.

Ben je nieuwsgierig naar deze bijzondere Starbucks? Je vindt de winkel op de Utrechtsestraat 9
in Amsterdam.

Reporter:  Marylou

Twitter: @Marylou_h