Sprookjes worden werkelijkheid! Galapremière Beauty & The Beast

Deze week schitterde menig BN-er op de rode loper bij de première van Beauty & The Beast in het VUE te Hilversum. Natuurlijk waren wij van Glamourland hierbij aanwezig om verslag te doen voor onze trouwe lezers die nog in sprookjes geloven. Want zeg nou zelf, een beestachtige schoonheid is geen doorn in het oog. Robin Martins, Maan, Ferry Doedens, Ralf Mackenbach, Stanley Burleson, Tommie Christiaan, Tony Neef, François-Léon Van der Velden, Carolina Dijkhuizen, Edwin Jonker, stuk voor stuk hadden ze zich flink uitgedost in galajurk of smoking. Gaby Blaaser presenteerde de première en natuurlijk kon Disney-liefhebber Wibi Soerjadi niet ontbreken.

 

Glamourland_Gaby_Blaaser

Glamourland_Beauty_Beast_Wibi_Soerjadi

 

Na het boek, de animatiefilm, en de musical was het tijd voor een speelfilm van het wereldberoemde sprookje die voor sommigen onder ons ook werkelijkheid is. In de film, die een remake is van de beroemde Disney-animatiefilm uit 1991, kwamen niet alleen de personages tot leven, ook is hij helemaal aangepast aan deze tijd. Zo waren de personages multicultureel en was er een klein ‘gay-momentje’, wat in sommige ‘homofobe’-landen eerder al voor veel ophef zorgde.

 

Glamourland_Tony_Neef

Glamourland_Yvonne_Coldeweijer

Glamourland_Beauty_Beast

 

Belle, gespeeld door de altijd beeldige Emma Watson, werd zoals in het bekende sprookje gevangen genomen in een kasteel. De rol blijkt werkelijk op haar lijf geschreven. Dan Stevens speelt de kasteelheer en werd omgetoverd tot een beest, en het personeel tot allerlei voorwerpen: een pratende kandelaar en klok, een zingende garderobekast, dansende theekopjes.. jawel, allemaal passeerden ze weer de revue. En Belle werd natuurlijk verliefd op het beest, die uiteindelijk weer veranderde in een woest-aantrekkelijke prinselijkheid.

 

Glamourland_Beauty_Beast

 

Nadat we de nodige tranen hadden weggepinkt bij het adembenemende sprookje (levensecht 3D in de Dolby Cinema zaal!) kwamen we terug in de ontvangsthal van de bioscoop, die was omgetoverd tot ware balzaal. Felle spots waren omgeruild voor kroonluchters en de receptie was ingewisseld voor een uitgebreid high-tea buffet. De bijbehorende thee hadden ze echter ingeruild voor ons favoriete gouden godendrankje. De lakeien draaiden overuren en wij bruisten nog lang en gelukkig.

 

Foto’s: Martin van Os