Spendeer een perfect weekend in Parijs

Wie denkt dat de macarons van Ladurée het enige wat Parijs te bieden heeft zit goed fout. Parijs is een stad waar oud en jong samensmelt, reizigers plannen hun volgende bezoekje al voordat ze ook maar vertrokken zijn. Om heel Parijs te zien zou jaren duren maar zelfs in een weekend kun je al proeven wat de Stad van de Liefde te bieden heeft. Wij van Glamourland geven je tips hoe je een perfect weekend in Parijs spendeert. Zorg er wel voor dat je een hotel in het centrum boekt.

 

Glamourland Parijs  Glamourland Ladurée

Foto’s: Tumblr

 

Zaterdagmorgen

Zoals ze in Frankrijk altijd zeggen, ‘le monde appartient à ceux qui se lèvent tôt’ (de morgenstond heeft goud in de mond). De eerste stop: Espresso en croissants aan de voet van de Eiffeltoren. De Parijzenaars hebben er een kunst van gemaakt om in een café te zitten met lange gesprekken, sterke koffie en vele lekkernijen. Het is een geweldige manier om kennis te maken de drukte van de stad en een perfecte manier om energie op te doen voor de rest van de dag.

 

Glamourand Parijs koffie   Foto: Tumblr

 

Middag & avond

Wat is er nu fijner dan om de eerste middag in de stad door te brengen met een wandeling langs de rivier de Seine? Één van de meest ondergewaardeerde aspecten van Parijs is wat voor een geweldige wandelstad het wel niet is.

 

De Seine zigzagt door het centrum wat een aantal prachtige uitzichten oplevert. Één van de mooiste wandelingen is die van het Louvre naar de Arc De Triomphe. De Arc is recht tegenover het Louvre en om daar te komen loop je door perfecte parken en langs vele dansende fonteinen. Het is een goede weerspiegeling van de wijze waarop de stad is ontworpen.

 

Zondagmorgen

Parijs heeft een aantal van de beste musea ter wereld en geen enkel museum is beroemder dan het Louvre. Als je van plan bent hier naartoe te gaan, plan dan op zijn minst een halve dag hiervoor in. In werkelijkheid zou het weken kosten om alle stukken in het museum te bekijken maar je kunt genoeg zien in een halve dag om het de moeite waard te maken. Ben je op zoek naar een andere museumervaring, het Musée d’Orsay toont vooral Franse kunst uit de jaren 1848-1914 en heeft een befaamde verzameling van een aantal impressionistische werken.

 

Glamourland Parijs Louvre

Foto: Tumblr

 

Zondagavond

Als de wandeling van de vorige dag niet geeft geleid tot het zien van een aantal grote bezienswaardigheden is dit de perfecte dag om ze te bekijken. Een aantal van deze must-sees zijn de Notre-Dame kathedraal, Arc de Triomphe en de Champ-Elysées. Voor een meer romantisch plaatje van de stad is een tripje naar de muur van de liefde een pré. Zoals zijn naam al beschrijft is het een muurschildering in het centrum met ‘Ik hou van jou’ in 311 talen geschreven.

 

Als je houdt van een beetje meer kitsch in jouw romantiek, bekijk dan de Pont des Arts. Personen van over de hele wereld komen naar deze brug om een slotje met de naam van hun geliefde aan de brug te hangen, als bewijs van hun eeuwige liefde.

 

Chapeau Paris! On ne vit qu’une fois, savoir vivre.