Sisteract groots in première in Circustheater

Afgelopen zondag was het zo ver en ging in het Afas Circustheater in Scheveningen de musical Sisteract groots in première. Als er een première is die je echt niet mag missen dan is het wel een van Joop van den Ende gehouden in het Circustheater. Kosten noch moeite waren gespaard om er een super première van te maken. Een grote tent was aan het Circustheater gebouwd en ongekend veel pers had zich verzameld om een glimp van de bekende Nederlanders op te vangen die in grote getale naar Scheveningen waren gekomen. Zo zagen we Leontine Borsato met Leco, GTST sterren Ruud Feltkamp, Ferry Doedens en Guido Spek, personal trainer van de sterren Carlos Lens, Monique Collignon, John Williams, Nicolette van Dam, Robert ten Brink, Willeke Alberti, Ben Saunders, Voice winnares Leona, Jandino Asporaat, Jan en Monique des Bouvrie en dan hebben we nog maar een selectie gemaakt van de vele vele bekende gezichten die we tegenkwamen.

 

Vol spanning nam iedereen plaats in de zaal. Net voor het doek op ging kwam Joop van den Ende binnen met de co-producent van de show: Woopi Goldberg herself. Nog voordat de show was begonnen was er al een staande ovatie, in dit geval voor de Amerikaanse superster. Toen ook zij hun plaats hadden ingenomen, kon de show beginnen en die opende meteen lekker swingend. Het verhaal is eigenlijk exact als in de film. Nachtclubzangeres Deloris van Cartier (je weet wel, van die diamanten) maakt van dichtbij mee hoe haar criminele vriendje Curtis (Stanley Burleson) iemand vermoordt. Daar zij haar leven hierdoor niet zeker is, wordt ze ondergebracht in een schuilplaats: het klooster bij de nonnen. Moeder Overste (Simone Kleinsma) is geenszins blij met deze losgeslagen dame die geen blad voor de mond neemt. Op een gegeven moment wordt ze verantwoordelijk gemaakt voor het nonnenkoor welke door haar toedoen onverwachts ontzettend populair wordt en waardoor de kerk ook weer vol stroomt. Echter door deze populariteit wordt ook haar schuilplaats bekend bij Curtis die haar hierdoor weer op het spoor komt. Dit levert weer hilarische en leuke momenten op. Het is een zeer swingende voorstelling met veel vrolijke nummers. Het enige verschil met de film is dat de bekende nummers (I will follow him) er niet in zitten. Desalniettemin heeft Martine Bijl weer een fantastische vertaling afgeleverd.

Na Broadway, Westend en vele andere plaatsen is de nonnenmusical nu te zien in Nederland. Maar daar stopt het niet. Whoopi en Joop brengen de musical hierna nog naar 11 andere landen waaronder Japan en Brazilië. Sisteract is een heerlijke feel good musical waarin met name Carolina Dijkhuizen een fantastische prestatie neerzet. Zij is van het eerste tot en met het allerlaatste moment op het toneel te vinden, iets dat ontzettend zwaar is. Maar Carolina zingt fantastisch, is komisch en absoluut de ster van de show. Even geen zin in (crisis-)ellende? Ga dan vooral naar Sisteract. Je gaat namelijk weer vrolijk naar huis. Dat deden wij van Glamourland ook!!

 

Foto: tickets.musicals.nl