SHOCKING PINK!

Geen kleur zo girly als shocking-pink, en sinds vorig jaar ook geoorloofd als je boven de 21 bent. Deze hard roze kleur wordt dan ook veelvuldig gezien op de internationale catwalks, op rode loper events en in de make-up branche. Ja, zelfs mannen dragen sinds kort deze heftige kleur. Maar waar komt de oorsprong van deze heftige kleur vandaan?

 

Er was eens een fashiondesigner genaamd Elsa Schiaparelli, geboren in Italie maar groot geworden in Parijs in een tijd waar zij de enige concurrent was voor Coco Chanel. Op een dag kwam een van haar beste klanten langs, (Daisy Fellowes, hoofdredactrice van de Amerikaanse Harpers Bazaar) met een geweldig grote roze diamand van Cartier. Hierdoor raakte Elsa geinspireerd om haar nieuwste parfum Shocking Pink te noemen. Het werd een instant hit.

 

(foto: Schiaparelli)

 

Ondanks het succes, sloot modehuis Schiaparelli in 1957 haar deuren. Gelukkig is er nu goed nieuws. Vorig jaar tijdens de lancering van de Schiaparelli/Prada tentoonstelling in New York, werd bekend gemaakt dat dit modehuis nieuw leven zal worden ingeblazen met als nieuwe CEO Camilla Schiavione. Schiavione werkte eerder al voor andere grote merken, waaronder L’oreal.

 

Aan Schiavione nu dus de schone taak om een team samen te stellen en een creative director aan te wijzen die de creaties mag maken onder de naam Schiaparelli. De vraag die daardoor is ontstaan: WIE ???  Er worden namen gefluisterd als Olivier Theyskens die eerder werken voor Nina Ricci en Rocha, maar ook John Galliano die natuurlijk Dior tot een hoger niveau heeft getild. De tijd zal het leren, wel leuk om te weten dat de officiele website vanaf juli online is.

 

Waar we Elsa Schiaparelli ook voor mogen bedanken is misschien wel de makelijkste damesschoen die we nog steeds kennen… de “wedge” is namelijk door haar bedacht. Zie hier The Best Of both Worlds: Shocking Pink wedge maar dan van Christian Louboutin.

 

 

(foto: Louboutin)

REPORTER: NADINE

TWITTER: @WEARTODARE