Shine Away!

Wij van Glamourland komen graag stralend voor de dag. Een goede en op je huidtype aangepaste gezichtsverzorging is daarbij essentieel. Dat begint al bij de eerste stap: reinigen. Nu lijkt dit op het eerste gezicht een eenvoudige zaak: poetsen en klaar. Maar niets is minder waar. Er zijn een aantal missers die je kunt maken tijdens je dagelijks ritueel die eenvoudig te voorkomen zijn. Het uitzoeken van de juiste gezichtsreiniger alleen is niet voldoende maar slechts een begin! Wij zetten dan ook graag een aantal handige en bruikbare tips op een rij om jullie Glamourlanders op weg te helpen..

 

 Foto: Pinterest

 

Wie kent ze niet, die handige reinigingsdoekjes voor het gezicht (festival anyone?)
Deze zijn natuurlijk helemaal geweldig als je onderweg bent, eentje alleen is echter niet voldoende om je gezicht grondig te reinigen. Zorg ervoor dat je zeker twee a drie stuks gebruikt. Ga daarbij meerdere malen over je gezicht heen, dan pas ben je verzekerd van een schone huid.

 

Gebruik nooit shampoo, shower gel of bodywash om je gezicht te reinigen! De detergenten die deze producten bevatten zijn veel te agressief voor je huid en ontdoet hem van de belangrijke natuurlijke barrière. Zonder deze barrière is je huid kwetsbaar en droogt hij uit.

 

Sluit je tube of fles gezichtsreiniger altijd goed af. Niet afgesloten producten kunnen afnemen in effectiviteit door contact met zuurstof. Daarnaast kunnen ze daardoor gecontamineerd raken met bacteriën. Als er iets is wat wij niet willen, is het wel bacteriën op onze gezicht smeren!

 

  Foto: Pinterest

 

Als je een reiniger met glycolzuur gebruikt, laat deze dan een aantal minuten inwerken alvorens af te spoelen. Dit werkt als een mini-peeling, stralend voorkomen verzekerd!

 

Een gezichtsreiniger aanschaffen die verrijkt is met antioxidanten is overbodig. De reiniger heeft onvoldoende lang contact met de huid om deze ingrediënten hun werk te kunnen laten doen. Zonde van het geld dus.

 

Als het op scrubben aankomt is meer niet altijd beter. Als je van plan bent op een date te gaan met iemand die graag een baardje laat staan, scrub die dag dan liever niet. Stoppels hebben namelijk hetzelfde effect als scrubben en dit ‘double scrub’ effect kan tot irritatie leiden.

 

  Foto: Pinterest

 

Tenslotte… vergeet niet: after cleansing comes moisturising and UV-protection!

Shine away!!