Shaken, not stirred: De Nederlandse galapremière van Spectre

De première van het jaar is bij uitstek Spectre van James Bond gebleken. Gisteravond hebben ruim 25.000 mensen de speciale rode loper voorpremières van SPECTRE bezocht waarbij de live-stream vanaf de galapremière in Pathé Tuschinski te zien was. Bijna de helft van de bezoekers (een marktaandeel van 45%) die gisteren naar de bioscoop zijn geweest heeft gekozen voor SPECTRE. Het rode loper evenement was in 150 bioscoopzalen te volgen. Op uitnodiging van Harm Kreulen, directeur KLM Nederland gaven wij van Glamourland onze acte de présence op het ultieme galabal in Tuschinski.

 

Pathé Tuschinski Spectre Glamourland

Foto: BMfotografie

 

De heren kwamen goed gestrikt in hun smoking en de dames paradeerden in de mooiste galacreaties. Iedereen die er toe doet in Nederland verscheen op de zwarte loper, onder gejuich van de vele fans achter de dranghekken. De couture van Addy van den Krommenacker bleek een duidelijke winnaar. Er zijn tenslotte maar weinig couturiers die zijn creaties kunnen overtreffen.

 

Bondgirl film Glamourland

Foto: BMfotografie

 

Na de nodige bubbels en bites dook iedereen verwachtingsvol de zaal in. Badass Dave Bautista, Bondgirl Léa Seydoux en producent Gregg Wilson waren ook present en hielden op het podium een gezellig praatje met Jan Kooiman.

 

Acteurs Spectre

Foto: BMfotografie

 

Spectre is een productie van zo’n 300 miljoen dollar, waarvan hoofdrolspeler Daniel Craig slechts een schrale 80 miljoen ontvangt.  Denk je nu ‘sodeju’? Dan heb je gelijk, het is een groot budget maar wij hebben nieuws. De totale opbrengst van SPECTRE op alléén afgelopen maandag en dinsdag in de UK is 15.6 miljoen dollar. Dat schijntje is dus zo terugverdiend.

 

Jeroen Krabbe en Jan Kooijman

Foto: BMfotografie

 

Na de bloedstollende film was het tijd voor een Bondstijl afterparty in vier zalen. Van Jazz tot Disco, van oesters tot ijs, van Vodka Martini cocktails tot bubbels. Zelfs een 007 casino ontbrak niet. Jawel het was ons weer duidelijk: mannen blijven kinderen, enkel hun speelgoed wordt duurder.

 

Bekijk hier een selectie van de rode loper kiekjes:

W erike_2

W erike_33

W erike_17

W erike_45

W erike_4

W erike_120

W erike_118

W erike_49

W erike_81

W erike_18

Foto’s: Martin van Os