It’s the season to be jolly!

Lichtjes in de straten, prachtige etalages, zingende koortjes bij de supermarkten en – niet te vergeten – een perfect excuus om te shoppen! Dames en heren: Kerstmis staat weer voor de deur! En wat is een kerstboom zonder cadeautjes eronder? Juist: triest. Daarbij is kerstliedjes zingen naast de kerstboom in een jurkje van vorig seizoen al helemaal not done. Conclusie: voor elk pakje voor opa, tante of hubby, mag je ook een klein cadeautje aan jezelf geven. Of ja, dat vinden wij van Glamourland dan.

 

Kerstshoppen in je hometown is uiteraard altijd prettig, maar net iets prettiger is het als je pakjes met een internationaal tintje in ieders sok kan stoppen. Hop, de Eurostar op naar Londen dus!

 

Glamourland

Foto: Harrods

 

Of je nu graag een grappig low-budget cadeautje geeft of het liever een beetje high-end wenst te houden, Londen heeft voor jou de ideale buurt met winkels die in jouw kraam passen. Exclusieve merken shop je bijvoorbeeld in de chique buurt South Kensington – Knightsbridge. Je vindt er de prachtig versierde grootwarenhuizen Harrods en Harvey Nichols terug. Als je portemonnee bijna leeg is na twee pakjes in één van deze shopwalhalla’s, kan je ook met een gerust hart verder shoppen in de buurt. Topshop, Ted Baker en Zara hebben hier immers ook een vestiging. Diezelfde mix exclusief meets commercieel vind je terug in de straten rond (New) Bondstreet, Oxford- en Regentstreet. Een absolute plek voor de fashionliefhebbers onder ons.

 

Hou je het liever op pakjes met een grappige toets, neem dan eens een kijkje in de buurt rond Covent Garden en de Seven Dials. In de vele gezellige gallerijen spot je leuke winkels met hebbedingetjes voor een lief prijsje. De Buckingham Palace-guards als afwasborstel? Check. Racing Royals? Check. Alles (lees: echt alles) waarop je een Union Jack kan afbeelden? Dubbel check. Aan souvenirs geen gebrek!

 

Glamourland

Piccadilly Circus – Foto: Stephanie Keuppens

 

Zin in een hapje en een drankje tussen al dat shoppen door? Blijf dan vooral in de buurt van Covent Garden! Daar vind je de gezelligste adresjes en spot je ook meteen allerlei fashionista’s.

 

Een dag Londen in deze kerstsfeer is heerlijk, maar vaak ook te kort. Maak er dus gerust een weekend van en pik ’s avonds één van de fantastische theater- of musicalvoorstellingen op Leicester Square mee!

 

Waar wacht je nog op? Hop, die Eurostar op!