Sandra van Nieuwland is fenomenaal

Sandra van Nieuwland deed in de zomer auditie voor het derde seizoen van The Voice of Holland. Op vrijdag 7 december 2012 werd Van Nieuwland in The Voice of Holland in de halve finale uitgeschakeld, wanneer teamgenote Leona Philippo meer stemmen van het publiek krijgt. In december 2012 zette Van Nieuwland een uniek record neer door met drie singles tegelijk in de top 10 van de Nederlandse Top 40 te staan: ‘Keep your head up’ op 1, ‘Beggin” op 4 en ‘More’ op 9.

Sandra van Nieuwland, GL, Gilbert Vogt

Foto: Gilbert Vogt

Sandra komt uit Delft en studeerde Muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen. In die tijd heeft ze ook in allerlei coverbandjes gezeten en schrijft ze ook al haar eigen muziek. Echter durfde ze dat toen helemaal nog niet ten gehore brengen. Sandra is door iemand anders voor ‘The Voice of Holland’ (TVoH) opgegeven.

Sandra heeft drie zoontjes en afgelopen jaar heeft ze een zwaar jaar gehad. Zij en haar man besloten om niet samen verder te gaan. “Als je kindjes hebt is het altijd jammer dat je uit elkaar gaat”, zegt ze serieus en heel netjes. Meedoen met TVoH zorgde ineens voor een hele leuke afleiding in het leven van Sandra.

In TVoH draaiden alle vier de stoelen om en Sandra koos voor Trijntje. Het klikte ook meteen goed met Trijntjes broer, Tjeerd Oosterhuis. Hij ging achter de piano zitten en pingelde al snel een aantal nummers. Door het nummer in een geheel eigen stijl te zingen werd het ineens een succes, en zo kwam Sandra elke week een ronde verder. Al tijdens de uitzendingen van TVoH is het niemand ter wereld nog gelukt om vier nummers in de top 10 te hebben.

Daniël Dekker, Sandr van Nieuwland, GL, Gilbert Vogt

Foto: Gilbert Vogt

“Het blijft apart dat als je al zo lang zingt en dan ineens bekend wordt. Elke week kreeg ze weer een prijs en dat daar voelde ik mij best een beetje opgelaten mee,” zegt Sandra in het Tros Muziekcafé programma op Radio 2. Het is ook geweldig dat zoveel mensen haar muziek downloaden, en het is in deze tijd ook bijzonder dat er al bijna 100.00 cd’s van haar zijn verkocht. Sandra van Nieuwland is fenomenaal.