Saïd Mahrouf: 50 tinten wonderschoon grijs

Op de allerlaatste dag van Amsterdam Fashion Week was Glamourland uiteraard weer van de partij. Gelukkig was één van de laatste shows van deze feestweek geen tegenvaller: Saïd Mahrouf is er goddank in geslaagd onze traantjes lieftallig weg te pinken. Zijn gehele collectie was opgedragen aan de kleur grijs. Grauw? Alles behalve. Verliefd? Dat wel…

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Saïd Mahrouf did it: het begrip vijftig tinten grijs heeft na deze show een geheel nieuwe betekenis gekregen. De show werd geopend met outfits bestaande uit mooie jasjes, comfortabele –noch oogverblindende- broeken en een paar héle knappe blouses. Het geheel vonden wij van Glamourland vrouwelijk, noch zakelijk, en stijlvol, noch comfortabel. Een paar hele mooie ingrediënten, als je het ons vraagt. Deze ontwerper zit al relatief lang in het vak en dat is absoluut gebleken: hij heeft een fabulous eindproduct gecreëerd.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

Een mooi detail van de collectie vonden wij het gebruik van zilver als materiaal. Zo creëerde Saïd een zilveren jumpsuit waar je u tegen zegt, een wat prinsessenachtige jurk die je meeneemt naar het mooiste bal, en een avondjurk waar menig BN’er zelfs jaloers op zou zijn. Over BN’ers gesproken: front row waren onder andere Karin Swerink, Mariana Verkerk en Veronica van Hoogdalem present.

 

Glamourland  Glamourland  Glamourland

Foto’s: Team Peter Stigter

 

De collectie is erg draagbaar, wat niet meer dan fijn is: wij hangen al die mooie items van de Fashion Week het liefst direct in onze kast. De jurken zou je misschien wat minder vaak uit de kast trekken, maar wij Glamourlanders hebben daarentegen toch altijd wel tijd voor een stijlvol feestje?

 

Wij van Glamourland zouden met liefde een stuk uit de collectie van deze ontwerper dragen. Het liefst voor elke gelegenheid eentje: Saïd zou mee mogen naar het werk, het etentje èn natuurlijk het feestje!