’s Werelds grootste witte truffel geveild

In samenwerking met Balestra Family of Sabatino Truffles, veilde Sotheby’s in New York dit weekend ’s werelds grootste witte truffel. De gigantische zwam is vorige week gevonden in Umbrië en weegt een indrukwekkende 1.89 kilogram, net genoeg om een kleine stad van truffelpasta te voorzien.

 

De truffel is overigens bijna twee keer zo groot als de vorige recordhoudende truffel, welke een astronomisch bedrag van $417.200 opbracht tijdens de veiling in 2010.  Het openingsbod voor deze kanjer bedraagt $50.000 en de Balestra familie geeft te kennen dat de opbrengsten naar diverse goede doelen gaan. Mogelijk dus truffelolie door de aardappelsoep in de gaarkeukens van New York.

 

Glamourland grootste witte truffel 2

 Foto: Tumblr

 

De witte truffel is de meest zeldzame in zijn soort.  Speciale honden zoeken in de maanden oktober, november en december naar het witte goud. Wat zo blijkt,  een niet onverdienstelijke speurtocht is. De witte truffel leverde echter op de veiling vanochtend een schamele  $61.250 op, aanzienlijk minder dan in 2010.  De crisis raakt ons allemaal.