’s Werelds duurste jacht van €400 miljoen

Architectenbureau Nigel Gee en Italiaanse botenboer Lobanov hebben een wel heel bijzonder jacht ontwikkeld. Voor een kleine 400 miljoen dobber jij voorbij de kust van St. Tropez en je eigen ‘sneeuwvlok designer STAR yacht’.

 

Glamourland Star

 Foto: Supercompressor

 

Wij van Glamourland nemen je niet in de boot, als je naar de plaatjes kijkt zou je denken dat het gaat om een ‘overrated’ zeilschip maar niets is minder waar. De 2 designtoppers hebben de handen in een geslagen om ’s werelds meest luxueuze jacht te bouwen, en die voert grote zeilen!

 

De schetsen laten niets aan de verbeelding over. Het exclusieve gevaarte zal zo’n 132 meter lang worden en 60 meter boven de zeespiegel uitsteken.

 

Glamourland Star

Foto: Forbes

 

Mocht jij bij het vriendengroepje horen van de toekomstig eigenaar dan zullen jij en je medepassagiers beschikken over bijna 3.500 vierkante meter aan ruimte, verspreid over acht dekken die toegankelijk zijn via vier liften in de centrale spits.

 

Het jacht beschikt over 18 super-de-luxe ‘hutten’ al is er ruimte om 200 passagiers te vervoeren. Jawel, het gaat maar door! Wat doe je op het water zonder je speeltjes? No worries, je kunt ook je Ferrari en helikopter meenemen! Er is namelijk een autogarage én een helikopterdek aanwezig.

 

Glamourland star

Foto: charterworld

 

STAR moet het tastbare bewijs gaan worden van alles wat de 21e eeuw te bieden heeft op het gebied van technologie, wetenschap en creativiteit. Laten we eerlijk zijn, het minimalistische ontwerp, de vele ramen en prachtige vormen laten je wanen op een schip dat de toekomst in vaart.

 

Glamourland star

Foto: Forbes

 

Wij van Glamourland vallen waarschijnlijk net buiten de boot, maar houden ons aanbevolen, al is het maar reisje langs de Rijn…