RTL presentatrice & Miss Nederland 2013 zet zich in voor Roemeense straathonden

Van alle goede doelen die ze vanuit haar functies als RTL 4 presentatrice en Miss Nederland 2013 zou kunnen ondersteunen, heeft Stephanie Tency ervoor gekozen zich in te zetten voor die groep die haar misschien wel het hardst nodig heeft: de dieren in nood. Ze zet zich nu vol overgave in voor de honden in Roemenië, die het deze strenge winter extra zwaar hebben. Wij van Glamourland staan achter dit beeldschone initiatief!

 

Stephanie werd geraakt door een oproep op Facebook, waarin om hulp werd verzocht voor de Roemeense straathonden. Deze honden zijn door een wet, die is ingesteld op 1 september 2013, vogelvrij verklaard, met als bedoeling de Roemeense straten zwerfhondvrij te maken. Een beschrijving van de gruwelijke wijze waarop dit gebeurt, zullen we jullie besparen. Maar gelukkig zijn er in Roemenië een aantal helden opgestaan die zich het lot van deze honden aantrekken, ze vangen en opvangen in asiels, weg van de straat en het gevaar, en proberen deze honden in leven te houden en uiteindelijk voor adoptie naar het buitenland te krijgen. Maar momenteel is het stervenskoud in dit Oost-Europese land, zo’n 20 graden onder nul, en het voer en medicijnen raakt op.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Via een succesvolle inzamelingsactie op 1 februari, met behulp van Radio Decibel, Radio 538 en de Studenten Verhuis Service, wist Stephanie Tency met haar team te regelen dat er alleen al vanuit Amsterdam een overvolle vrachtwagen – ingezameld door vele dierenvrienden, naar aanleiding van een Facebookoproep – met voer, warme dekens, dekzeilen en veel dierengeneesmiddelen vertrok richting de hulpbehoevenden honden in Roemenië. Maar de winter daar is nog lang niet ten einde en de toestand is nog steeds schrijnend. Bovendien zijn nog lang niet alle asiels daar bereikt.

 

Daarom is besloten om opnieuw een grote inzamelingsactie te houden voor de honden in Roemenië.

 

Op zaterdag 22 februari vindt er een tweede grote inzamelingsactie plaats voor de honden in Roemenië. Er wordt geen geld ingezameld, maar spullen zoals oude dekens, isolatiemateriaal, voer en medicijnen, pakken Brinta voor de pups, et cetera. Er is op dit moment al sprake van een massale opkomst van dierenvrienden door het hele land; er wordt van Middelburg tot aan Den Helder ingezameld. Dit initiatief van Stephanie Tency wordt ook door vele andere bekende Nederlanders gesteund, zoals Nelly Frijda, Bianca Hagenbeek en Sabine Wendel. Zij zullen allen aanwezig zijn deze zaterdag. Zelfs de Roemeense overheid, bij monde van de Consul, zal acte de présence geven zaterdag.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Daarnaast voorzien Stichting Noodhulp Europese Straathonden – Save European Strays (NES-SES) en Piep! het team van Stephanie Tency van informatie en van een betrouwbaar netwerk in Roemenië. Piep! is als eerste organisatie zélf naar Roemenië gegaan om vast te leggen wat er nu daadwerkelijk aan de hand is daar met de straathonden (Lees het verslag van Piep!-oprichtster Karen Soeters hier: http://www.piepvandaag.nl/karens-blog-zwerfhonden-roemenie-dag-1/ , een documentaire is nog in de maak). Stichting Nes-Ses gaat zelfs eerstdaags, op verzoek van de burgemeester van Boekarest (!), in Roemenië advies geven over het oplossen van het hondenprobleem, op een diervriendelijke manier.

 

In de tussentijd wil Stephanie Tency en haar team graag de honden in Roemenië helpen met praktische hulp. Help haar om deze actie wederom tot een succes te maken. Kom aanstaande zaterdag 22 februari tussen 13.00 en 18.00 uur naar Sukha Yoga op de Ceintuurbaan 243 te Amsterdam om jouw steun te betogen en/of doneer voer (Brinta voor de pups), vlooienmiddel, ontwormingskuurtjes, warme dekens, dekzeil, plastic honden manden, oude jassen, truien of schoonmaakspullen. De redactie van Glamourland hoopt op een grote opkomst!

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Tekst: Claudia Coenen