Rode lipstick: boost uiterlijk èn innerlijk

Wij van Glamourland kunnen rood gestifte lippen wel waarderen: deze vorm van make-up bezorgt je direct klasse, sexappeal èn glamour. Dit prachtige goedje wordt vaak beschouwd als ’the little black dress’ van je make-up stash: onmisbaar dus.

 

Glamourland

Foto: Moët & Chandon

 

Het voordeel van rode lipstick is dat je in een mum van tijd glamourproof bent: ook als je gehaast bent en stiekem geen tijd hebt voor dat uurtje voor de spiegel. Naast het feit dat deze lipstick simpelweg stunning staat, heb je nu nòg een excuus om je lippen eens extra te stiften: vuurrode lippen bieden psychologische voordelen.

 

Het is bewezen dat lipstick een gekwetste vrouw een emotionele boost kan geven. Het geeft haar in de meest barre omstandigheden een goed gevoel. Een onderzoek aan de universiteiten van Harvard en Boston heeft aangetoond dat vrouwen zich zelfverzekerder gedroegen toen ze rode lipstick op hadden.

 

Om die zelfverzekerdheid maximaal te laten stralen, is het belangrijk om de juiste kleur rood te kiezen. Er zijn oneindig veel tinten van deze kleur, dus het kan lastig zijn om de ideale kleurkeuze te maken. Gelukkig zijn wij van Glamourland present om je de nodige tips te geven.

 

Heb je een lichte huidskleur die moeilijk of nauwelijks bruin wordt? Dan val je onder het ‘koele’ type. Daarbij passen het beste rode kleuren met een blauwe ondertoon. Is je huid daarentegen olijfkleurig, donker, of word je makkelijk bruin? Dan ben je een ‘warm’ type. De kleuren lipstick die bij je passen zijn rood met een oranje of bruine ondertoon.

Nog een laatste Glamourland-tip: om extra glamour te creëren kan je rode lippen combineren met ‘winged’ eyeliner en flink wat mascara. Mocht je niet gezegend zijn met lange wimpers, kun je -professionele- kunstwimpers proberen. Zodat jij Marilyn Monroe, het toonbeeld van Glamour, straks straal voorbij loopt!