Rock de nieuwe roktrends

Dit najaar moeten en zullen wij vrouwen met z’n allen aan de rok. Wat in lang vervlogen tijden een nerdy item voor vrouwen van middelbare leeftijd was, geniet ondertussen al enkele runway-seizoenen van een ware statusupgrade. De rok is helemaal terug, daar kunnen we niet meer omheen.

 

Revolutionaire ontwerpen als de minirok, de midi-rok en de enkellange semi-transparante gipsy-rokken zijn inmiddels klassiekers! Ontwerpers als Stella McCartney en Victoria Beckham bliezen dit multi-combineerbare item opnieuw leven in. Met succes, want we zagen de rok bij talrijke andere grote ontwerpers verschijnen op de catwalks. Wie dacht dat de rok ‘voorbij’ was, moet dus maar snel opnieuw denken. Zo zijn wij van Glamourland helemaal gek op de fluted skirt oftewel een rok op knielengte die mooi aansluit op taille en heupen en vrolijk uitwaaiert aan of onder de knie. Gesofisticeerd met een mooie clutch en een klassieke blazer of klaar om te borrelen met een kort lederen jasje, enkellaarsjes en een rockchick armband.

 

Glamourland

Matthew Williamson – Foto: net-a-porter.com

 

Ook de centersplit skirt is een leuke nieuwkomer. Deze aansluitende rok heeft een overslageffect met een split in het midden. Het is eens wat anders dan de klassieke split achter of langs de zijkant van het rokje. Een echte eyecatcher in combinatie met een simpel wit bloesje.

 

Peter Pilotto - foto www.net-a-porter.com

Peter Pilotto – Foto: net-a-porter.com

 

Verder verdient ook de midi pencil skirt een plaatsje tussen deze fantastische nieuwkomers. Een kokerrok in midi-lengte hoef je niet alleen op een Mad Men-feestje te dragen. Je geeft dit stuk meteen een upgrade met een grafische crewneck sweater en een pittig kort laarsje. Helemaal 2014!

 

Emilia Wickstead - foto www.net-a-porter.com

Emilia Wickstead – Foto: net-a-porter.com

 

Wij van Glamourland zijn het alvast roerend eens: de rok rocks!