Robert ten Brink opent Amsterdamse liefdesbrug

Naast onze drukke dagelijkse bezigheden als het bezoeken van de openingsfeestjes van boutiques, het commanderen van de tuinman, het blaten over kunst, het tellen van je o-zo-vele parfumflesjes en de businesstripjes met je Chihuahua schenken wij dit keer eens de aandacht aan… ‘de liefde’.

 

Voor de meesten onder ons lijkt online daten wel iets héél onwerkelijks. Maar niets is minder waar, tegenwoordig komen je beste golfvriendin of sigarenvrind ook voor in de database van Relatieplanet om door Cupido getroffen te worden.

 

Glamourland

 

Enfin, dat online daten mooie succesverhalen kan opleveren blijkt uit het feit dat de datingsite Relatieplanet al meer dan 200.000 succesvolle liefdesverhalen heeft voortgebracht. Om dit te vieren werden vier van deze bijzondere koppeltjes onder begeleiding van Dr. Love himself, Robert ten Brink uitgenodigd. 27 Augustus mag bij hun de agenda in als een memorabele dag. De dag dat hun liefde werd bezegeld door een slotje op te hangen aan de brug bij de Staalstraat. Het liefdessyndroom is ook al in Amsterdam te vinden. Glamourland was getuige van deze dag en had een interview met Robert ten Brink himself. De koppels kwamen ook aan het woord.

 

Zoals we allemaal wel weten zijn in Parijs, Florence, Praag, Boedapest en Venetië de liefdesbruggen al een bekend fenomeen. Vele verliefde koppels hangen samen een slotje aan de brug of een speciale paal om vervolgens de sleutel in het water te gooien als blijk van hun oneindige liefde. Dit was ook bekend bij onze eigen Yolanthe en Wesley Sneijder. Zij zijn gespot toen zij deze romantische daad verrichten bij de bekende brug ‘Le Pont des Arts’ in Parijs. Tegenwoordig hoeven we dus niet meer zo ver te gaan, ter hoogte van de Amsterdamse Staalstraat vinden we een brug waar geliefde koppels hun slotje kunnen ophangen. In spreekwoordelijke zin ‘geen brug te ver’ dus.

 

Glamourland    Glamourland

Foto’s: Lisa Vermeij

 

Om te vieren dat onze vrienden van Relatieplanet de afgelopen 10 jaar al meer dan 200.000 succesvolle liefdesverhalen hebben voortgebracht, bezegelden vier bijzondere stelletjes hun liefde door een slotje aan de brug te bevestigen. Robert ten Brink, heeft met zijn vrouw nog geen slotje aan een brug opgehangen. “Nee, als ik dat zou doen dan heb ik een enorm slot nodig van 20 kilo, als symbool voor onze liefde.” “Onze dochters hangen wel vaak zo’n slotje op in Florence of Parijs, ik maak dan altijd de foto’s”, zei hij glimlachend.

 

Robert wordt niet voor niets Dr. Love genoemd zelf is hij namelijk al jaren samen met zijn vrouw. Zijn geheim voor een goede relatie? “Vanaf de eerste seconde dat je elkaar ziet, herken je elkaar. Dat is een soort stofje die wordt aangemaakt en onbewust weet je dan gewoon dat er iets is. Het is niet voor niets dat ik binnen een week samenwoonde!” Robert ten Brink begrijpt dat sommige mensen misschien een beetje bang zijn om online te gaan daten, maar volgens hem wordt het steeds normaler. En op zo’n dag als vandaag zie je maar weer wat voor succesverhalen eruit voortkomen.

 

Één van de successen is het liefdesverhaal van Joyce en Peter. Zij zijn inmiddels 7 jaar samen. Voor Joyce was het eigenlijk geen liefde op het eerste gezicht, Peter had namelijk oorbellen en mannen met oorbellen pasten niet bij haar beeld van de ideale man. Joyce had namelijk een hele eisenlijst waar Glamourland zich wel in kon vinden.

 

Peter had wel een hoog knuffelgehalte waardoor Joyce toch vaker met hem wilde afspreken. Toen Peter en Joyce twee jaar samen waren werd Joyce ernstig ziek, Peter twijfelde geen moment en trok direct bij Joyce in om haar te verzorgen. “Vanaf dat moment wist ik zeker dat het ware liefde was, in zo’n situatie komt namelijk iemand zijn ware aard naar boven”, sprak Joyce.

 

Glamourland

Foto: Lisa Vermeij

 

Katinka en Jeffrey deden het een stukje sneller. Zij hadden na hun eerste e-mailcontact al 5 uur lang met elkaar aan de telefoon gehangen. Bij hun eerste ontmoeting sloeg de vonk ook direct over en binnen een maand woonden ze samen. Sommige onder ons doen het iets minder snel, meneer ten Brink.

 

Inmiddels zijn ook deze twee tortelduifjes reeds 4 jaar bij elkaar en hebben ze een dochtertje van 10 maanden. Het geheim van deze twee is dat ze elkaar vrij laten in de dingen die de ander wilt doen. “Je kunt iemand toch niet veranderen en als je iemand wel wilt veranderen dan weet je al gelijk dat het niet goed zit.” Jeffrey en Katinka hebben het nooit raar gevonden om online te gaan daten. “Als je het zo druk hebt met werk is het een hele handige manier om iemand te leren kennen.”

 

Glamourland

Foto: Lisa Vermeij

 

Wij van Glamourland zijn dol op liefde en wensen dan ook iedereen het juiste ‘dekseltje’ toe. De gouden tip van de bijzondere koppeltjes luidde: gooi je krankzinnige eisenlijstje weg, stel je open voor andere mensen en wees jezelf. En zo is het maar net, toch?