RING the ALARM

Het is alweer lente en de zomer van 2012 komt er al bijna weer aan (ook al merken we daar nog weinig van!).

Dé trend voor komende zomer zijn accessoires. Véél accessoires. Waar je vorig jaar nog wegkwam met een leuke ketting en een simpel ringetje, is het dit jaar echt een absolute “no go” om zo kaal de deur uit te gaan. De trendwatchers hebben het al gesignaleerd: we hebben 10 vingers en daar mogen we deze zomer gebruik van maken!

 

    

In vroegere tijden werd de vinger waaraan je een ring droeg, geassocieerd met een specifieke (karakter) eigenschap. Hoewel we daar tegenwoordig iets minder mee bezig zijn, zet Glamourland de meest in het oog springende onderdelen van die oude wetenschap nog even voor je op een rijtje. Je zou toch niet willen dat je ring een verkeerde boodschap overbrengt? :-)

Duim:
Innerlijk, representatief en trots. De drager van een duimring is een vrije persoon die je niet snel in een hokje kunt stoppen. Als een echte bohemien houdt deze ringdrager van onafhankelijkheid en doet zij lekker haar eigen ding.

Wijsvinger:
Zoals het woord “wijs” in wijsvinger al aangeeft, staat deze vinger voor richting. Een ring aan je wijsvinger wordt geassocieerd met leiderschap en ambitie.

Middelvinger:
Balans en kracht. Deze vinger wordt gelinkt aan “zijn in het hier en nu”. Denk daar maar eens aan als je vanuit de auto iemand het internationale teken van “vriendelijkheid” geeft. ;-)

Ringvinger:
Optimisme en artistieke waardering. Deze vinger staat voor creativiteit. De ringvinger is de enige vinger met een directe lijn naar het hart. Het is dan ook geen toeval dat een trouwring precies om die vinger wordt gedragen.

Pink:
Sexuele en persoonlijke relaties. Vroeger werd geloofd dat een ring om de pink zou kunnen wijzen op onzekerheid in relaties met mensen, zelfs op het gebied van seks. Zijn wij even blij dat dit snufje “wetenschap” inmiddels in de vergetelheid is geraakt! De pinkring is tenslotte niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Al helemaal niet nu er zo vreselijk veel mooie en kleurige ringen te koop zijn. Aan tien vingers heb je haast niet genoeg!
 

Laat je verrassen door het aanbod van alle mooie, grote en kleurige ringen die op dit moment de etalages vullen en doe snel wat “ringspiratie” op!

 

Reporter: Arzu
Twitter: @IAM_ZU