Retro & Chic in Maastricht

Grace Kelly, Jacqueline Kennedy, Marilyn Monroe, … Deze iconische ladies zijn de dag vandaag nog steeds een bron van inspiratie op het gebied van glamour en mode. Retro en vintage zijn weer helemaal hot & happening, zowel on the street, op de catwalk als in Hollywood (denk maar aan de impact van de recente blockbuster The Great Gatsby). Voor echte pareltjes hoeven jullie retro-lovers, pin-ups en vintageshoppers heus niet de zolder van een verre groottante om te spitten. Wij van Glamourland zijn voor jullie de wondere wereld ingedoken van Retro & Chic in het gezellige Maastricht.

 

Glamourland

Foto: Retro & Chic

Dit charmant winkeltje, volledig in de sfeer van een Frans boudoir, is the place to be om lekker rond te neuzen naar kwaliteitsvolle vintagejurken, -accessoires, -handtassen, -juwelen en –schoenen. Van de roaring twenties tot de golden eighties, je vindt het er allemaal! Ze verkopen bovendien ook leuke wenskaarten, volledig in het thema natuurlijk en met originele teksten binnenin. En niet te vergeten: de oude kassa op de toonbank, die een echte showstopper is! De authentieke pashokjes maken het plaatje ten slotte helemaal compleet! Ook de heren blijven niet in de kou staan met een originele herenafdeling.

 

Glamourland

Foto: Maastrichttoer.nl

Met de feestdagen in het verschiet is een bezoekje aan Retro & Chic echt wel de moeite waard en warm aan te bevelen! Als je nog op zoek bent naar een uniek stuk om de feestdagen stijlvol en glamoureus in te zetten, dan is dit echt wel iets voor jou. Merken zoals Christian Dior, Gucci en Delvaux kunnen de jouwe zijn voor een betaalbaar prijsje. Kwaliteit gegarandeerd, want Retro & Chic hanteert strenge selectiecriteria bij het uitzoeken van nieuwe stukken (vb. Dead stock: nog nooit gedragen en dus splinternieuw!) en brengt retroshopping zo tot een hoger niveau. Als je dit dan nog eens combineert met professioneel advies en zeer behulpzame verkoopsters, dan weet je dat dit een match made in heaven is!

 

Glamourland

Foto:Retro & Chic

Wacht dus niet langer en spring eens binnen bij Retro & Chic. Ze zijn bovendien ook al 9 jaar gevestigd in Amsterdam. Wij van Glamourland vinden Maastricht dan weer het perfecte excuus om er een dagje tussenuit te zijn, in combinatie met wat (vintage)shopping en “Mestreechter Geis”. Allen daarheen dus en wie zoekt… die vindt!