Retourtje ruimte

Het was Neil Armstrong die in 1969 als eerste mens voet zette op de maan, maar het was de Rus Joeri Gagarin die in 1961 als eerst een reis naar de ruimte maakte. Leek een reis naar de ruimte 60 jaar geleden nog vrijwel onmogelijk, tegenwoordig gaat het allemaal een stukje makkelijk en binnenkort kun je zelf een ruimtereis maken! Space Expedition Curaçao (SXC) biedt vanaf 2014 namelijk commerciële reizen aan naar de ruimte!

 

 

Doutzen Kroes, Armin van Buuren en Erica Terpstra staan al te popelen om in 2014 de lucht in te gaan, maar ook als je geen bekende Nederlander bent kun je in 2014 afreizen naar de ruimte. Space Expedition Curaçao is gevestigd op Curaçao en wil vanaf 2014 commerciële ruimtevaartvluchten aanbieden. Het wordt zo mogelijk om vanaf Curaçao met een X-Cor Lynx ruimtevliegtuig de lucht in te gaan. Uiteraard is een vlucht naar de ruimte heel anders als een vlucht naar een zonnig vakantieoord, een ruimtevlucht vergt veel voorbereiding. Ook al ben je maar 5 minuten daadwerkelijk in de ruimte, ‘Going into space is not a picnic’ aldus de website van SXC. Voordat je de lucht in gaat bied SXC een uitgebreid trainingsprogramma aan. Niet alleen je gezondheid wordt getest, maar van te voren maak je ook een proefrit in een speciale simulator. Het is belangrijk om van te voren te weten hoe je lichaam reageert als je gewichtloos bent.

Het SXC bied twee verschillende programma’s aan. Het Founder Program is het eerste en exclusieve programma, hier is slechts plek voor 100 personen en o.a. Doutzen Kroes en Armin van Buuren zullen deze zeer exclusieve vlucht maken. Naast de ruimte vlucht krijg je ook een trainingsprogramma en 3 overnachtingen in een luxe hotel aangeboden. Kosten voor dit programma zijn $ 95.000 (65.000 euro). Er zijn nog steeds plaatsen beschikbaar voor het Founder Program. Het tweede programma van SXC heet het Future Astronaut Program. Als het eerste programma succesvol is verlopen zal het Future Astrnaut Program plaats bieden voor een ieder ander die graag een reisje wilt maken naar de ruimte! Kosten voor dit programma zijn $50.000 inclusief een trainingsprogramma en 3 overnachtingen in een luxe hotel.

 

 

Zij zullen in 2014 in ieder geval de ruimte in gaan!

 

Afbeeldingen: spacexc.com

Reporter: Lisa-Angelina

Twitter: Lisav_GL