Renee for charity

RENEE TROMPERT FOR CHARITY!! Renee wie?! Renee Trompert is onder andere bekend van de Miss Universe verkiezing, Benelux Next Topmodel en Echte Meisjes Op Zoek Naar Zichzelf. Ze staat bekend om haar zelfverzekerde houding en enigszins arrogante voorkomen. Na de uitzending van Echte Meisjes Op Zoek Naar Zichzelf deed haar iets best zeer. En dat was 1 woordje: Kanker.

 

Schelden met kanker blijft populair. Velen vinden het lekker in de mond klinken en heeft het woord verder geen betekenis, zonder te weten dat het voor sommige mensen in hun omgeving wel veel en soms pijnlijke inhoud heeft.

 

Toen Renee het programma echte meisjes terug keek hoorde ze dat er vaak het woordje kanker werd gebruikt. Ze kreeg na de uitzending veel geschokte reacties van vrienden en familie omdat dat woord vaak ten onrechte werd gebruikt. Ze was er zelf ook erg van geschrokken, tijdens de opnames in Nepal merkte ze er niets van dat er iemand dat woordje gebruikte. Je krijgt daar zoveel verschillende indrukken van het land en de reis mee.  In de uitzendingen kwam het meer naar voren en Renee vond zelf ook dat het schelden met kanker afbreuk deed aan het programma.

 

Renee heeft haar beide opa’s verloren aan deze erge ziekte. Ze heeft 2 stoere mannen langzaam zien “verdwijnen”. Elke keer als er in de buurt werd gescholden met kanker denkt ze terug aan deze moeilijke, zware en verdrietige periode. Daarom heeft ze en website opgezet: www.stopscheldenmetkanker.nl. Ze hoopt dat deze site meer bekendheid krijgt, want echte meisjes, maar ook echte jongens schelden niet met kanker!

 

 

 

 

Wat je verder nog kunt doen volgens Renee:

1. Gebruik het woord kanker niet langer, je behoort toch zeker ook bij de echte meisjes en echte jongens.
2. Zwijg niet langer. Maak vloeken met kanker bespreekbaar. Als je vrienden, familieleden dagelijks het woord kanker gebruiken laat dan merken dat je dit afkeurt.
3. Begin een gesprek na aanleiding van het schelden met het woord kanker. Als iemand ongepast met dit woord vloekt leg dan uit dat dit echt niet meer kan.
4. Leg uit dat het woord kanker voor iemand kan betekenen. Soms weten je vrienden niet wat ze zeggen, leg dan uit dat het vloeken met kanker kwetsend kan zijn.
5. Tot slot: laat zien dat je deze actie steunt.

Naar aanleiding van het gebruik van het woordje kanker in de aflevering van Echte meisjes heeft Renee 2 x €25,- overgemaakt naar het KWF kankerbestrijding.  Ze hoopt dat iedereen haar voorbeeld volgt  en iedereen deze actie steunt.

 

Naast de mooie modellencarrière die Renee aan het opbouwen is,vertegenwoordigt Renee ook deze mooie actie. Zo zie je maar dat achter haar soms door sommige beoordeeld als “arrogante houding “, een vrouw schuilt met een groot hart. Wij vinden persoonlijk als iemand die het zo druk heeft met shows lopen en om voor commercials en modebladen te werken en tevens het gezicht is van het wereldberoemde zonnebrillenmerk : Sama Eyewere Dream in Gold lijn en te zien is in de tv commercial van het Amerikaanse chocolade merk: Ghirardelli  dat ze een vriendelijke en schitterende vrouw is met een hart van goud.

 

Zo vinden wij ook dat het schelden met kanker helemaal niet glamoureus is en zeggen dus ook net als Renee: “Stop schelden met kanker!”