Reisonderzoek: grootste deel Nederlanders reist in zomervakantie naar buitenland

Readly, de app voor digitale tijdschriften en kranten, heeft samen met YouGov onderzoek gedaan naar het vakantiegedrag van de Nederlanders. Meer dan de helft van de mensen gaat dit jaar op zomervakantie en ondanks de crisis in de kosten van levensonderhoud, gaat 56 procent hiervan naar het buitenland voor een zomervakantie. Een vijfde van de Nederlanders zal in eigen land op vakantie gaan, terwijl één op de tien zal genieten van hun zomervakantie in zowel het buitenland als in Nederland.

“We hebben de laatste tijd veel mensen gezien die onze reis titels en -artikelen lezen om vakantieplannen te maken, voor sommigen is dit de eerste keer in jaren. Uit de gegevens blijkt dat veel van onze abonnees dit jaar op vakantie gaan naar het buitenland. Met duizenden titels in één app is Readly de perfecte en duurzame tool om jezelf te vermaken tijdens het reizen deze zomer,’’ aldus Chris Couchman, Head of Content bij Readly.

Foto: Adrienn

Als het gaat om vakantie prioriteiten, staat ontspanning dit jaar bovenaan de prioriteitenlijst: twee derde van de Nederlanders kiest voor een ontspannen zomervakantie. Misschien door het gebrek aan buitenlandse reizen in de afgelopen Covid jaren, staat het verkennen van de bestemming en het leren over een ander land of cultuur ook hoog op de agenda van vakantiegangers.

Een derde gaat op een actieve vakantie en 16 procent kiest voor een vakantie waarbij creativiteit centraal staat. Een op de tien procent hoopt dat hun vakantie nieuwe inspiratie oplevert en 6 procent maakt groene, duurzame vakantieplannen.

Uit het onderzoek bleek ook dat bijna twee derde vakantie-inspiratie opdoet door online hiernaar te zoeken. Ruim een derde vraagt aan familie en vrienden waarnaartoe op vakantie te gaan, een vierde haalt ideeën uit sociale media en een op de tien haalt inspiratie uit tijdschriften.

Fijne vakantie!

Tags

#reizen