Reis rond de wereld in 11 cocktails bij het Conservatorium hotel

Tunes Bar is al vijf jaar de destination bar voor Gin & Tonics. Maar Tunes is nu meer. Met de officiële take-off van Tunes Around The World, een zinnenprikkelende reis rond de wereld in elf spannende cocktail & foodpairings, tonen Tim Hoevenagel en Schilo van Coevorden hun ambitie: Tunes een destination bar maken voor álle cocktails. Van The Liquid Siam Dinner met een Sweet and Sour Prawn tot Mr. Mezcalito met een Pulled Pork Taco; bij Tunes is de wereld je oester.

 

Glamourland Tunes Bar

 

Met de opening van Tunes, Amsterdams allereerste Gin & Tonic bar stond het Conservatorium hotel vijf jaar geleden aan de wieg van Nederlands grootste cocktailhype tot op heden. Toen er op dat vlak voor hen werkelijk niets meer te bewijzen viel, gingen bar manager Tim Hoevenagel en chef Schilo van Coevorden op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit heeft geresulteerd in Tunes Around The World: een spannend cocktailmenu dat je de wereld over neemt in elf eyecatchers van cocktails met bijpassende bites. Compleet met nieuwe technieken, zoals rook, infusions én spectaculair nieuw glaswerk. Van de Bocas del Mundo kaart kunnen de bijpassende foodpairings besteld worden, stuk voor stuk originele en smakelijke bites geserveerd op een voor die specifieke bestemming kenmerkende boca (broodje).

 

Glamourland Tunes Bar

 

Bar Manager Tim Hoevenagel over het nieuwe avontuur: ‘We zijn supertrots op wat we hebben neergezet, maar we kunnen natuurlijk veel meer dan een perfecte G&T serveren. Gasten van over de hele wereld kunnen in Tunes terecht voor hun favoriete cocktail. Om dat op een unieke te showcasen en iets terug te doen voor onze internationale gasten lanceren we nu Tunes Around the World. Cocktails die nu eens niet geïnspireerd zijn op de seizoenen, maar op de continenten. Na wijn, water- en theepairings hebben we nu een cocktailpairing ontwikkeld. Schilo heeft de cocktails van perfecte boca’s voorzien. Alleen onze creamy ‘Pavlova’ uit Australië kreeg geen eigen gerechtje, die houdt zichzelf namelijk ook uitstekend staande als dessert.

 

Glamourland_Tunes

Tim Hoevenagel (links)

 

Schilo van Coevorden: ‘Bij iedere bestelde Tunes Around the World cocktail krijgen de gasten een vliegticket met de bestemming, wie alle continenten heeft gehad krijgt de volgende bestemming on the house. Zo kunnen onze gasten Tunes Miles sparen dus.

 

Foto’s: Upstairz Designs en Conservatorium Hotel